Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το Κρητικό Κέντρο “Ομαλός”, για όλους εμάς τους Κρητικούς και όχι μόνο που αγαπάμε την αυθεντική Κρητική κουζίνα και την ζωντανή παραδοσιακή μουσική!


Το 1973 στην Λεωφόρο Θηβών, λίγο πιο πάνω από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το Κρητικό Κέντρο “Ομαλός” ο Εμμανουήλ Πατεράκης από τα Σκουλουδιανά Κισσάμου Χανίων, δημιούργησε ένα κρητικό στέκι σε έναν υπόγειο χώρο με έντονα Κισσαμίτικα στοιχεία που ονόμασε “Ομαλός”. Εκτός των άλλων ο ιδρυτής του “Ομαλού” έπαιζε βιολί και η γυναίκα του Ευαγγελία Πατεράκη τραγουδούσε. 

Από το κέντρο αυτό είχαν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της Κρητικής Μουσικής όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Κων/νος Παπαδάκης (Ναύτης), ο Μιχάλης Κουνέλης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, ο Πέτρος Καρμπαδάκης, ο Βασίλης Κατσαμάς και πολλοί ακόμα σπουδαίοι μουσικοί. Το 1981 ο “Ομαλός” μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Θηβών 283. Σήμερα συνεχίζει να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά την Κουζίνα την περιποίηση και την Κρητική Μουσική στην οδό Πειραιώς 68.
Εδώ και αρκετά χρόνια την διεύθυνση του κέντρου έχει αναλάβει ο Αντώνης Μπαντουράκης με τον γιο του Γιάννη. Η αίθουσα του “Ομαλού” μπορεί να φιλοξενήσει 450 άτομα και διατίθεται για πάσης φύσεως χαρούμενες κοινωνικές εκδηλώσεις. Ελάτε από κοντά να πιούμε μια ρακή και να κανονίσουμε τον τρόπο και την ημέρα που θα πραγματοποιήσετε την εκδήλωσή σας πάντα με την υπογραφή ποιότητας του “Ομαλού”.

Κρητικό Κέντρο “Ομαλός”
Πειραιώς 68
Μοσχάτο,
Τηλέφωνο: 2105621642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.