Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό Release Athens!


Το μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει ουσιαστικά με την πανδαισία ήχων και ρυθμών που θα γεμίσουν για τρεις βραδιές (31/5, 1 και 17/6) την Πλατεία Νερού. 

Το Release Athens, στα λίγα χρόνια της παρουσίας του, έχει αποδειχτεί ένα από τα πιο μεστά μουσικά φεστιβάλ της πόλης μας. Τα ονόματα που μας προσφέρει στην κορυφή του είναι συνήθως πρώτης διαλογής και δημιουργούν τη σχετική προσμονή στα πλήθη των φαν. Οπότε ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, όπως η φετινή ακύρωση των London Grammar λόγω ενός προβλήματος υγείας της Hannah Reid, κανείς δεν μένει ξεκρέμαστος. Έτσι τη θέση του headliner της πρώτης βραδιάς (31/5) παίρνει ο Richard Ashcroft των Verve. Σημαντικός τραγουδιστής και performer, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας δίπλα στον εντυπωσιακό μπασοβαρύτονο τραγουδιστή/τραγουδοποιό Rag ’n’ Bone Man (που αξίζει τα λεφτά του από κάθε άποψη, καθώς είναι ποιοτικός songster παλαιάς­ κοπής) και στους δικούς μας λίαν ενδιαφέροντες Kid Moxie, Sworr και Lip Forensics.
Η πρώτη ημέρα του Release δεν υπολείπεται σε ποιότητα, ωστόσο λόγω της ακύρωσης οι κάτοχοι εισιτηρίων για τις 31/5 έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν και μία από τις επόμενες δύο. Αν δεν θέλουν, θα τους επιστραφεί τμήμα του αντιτίμου (€ 22) μέσα στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα όμως η πρώτη ημέρα­ του Release καθίσταται bonus day για τους κατόχους εισιτηρίων κάποιας από τις επόμενες δύο, οι οποίοι μπορούν επίσης να την παρακολουθήσουν δωρεάν... 
Η δεύτερη ημέρα (1/6) του Release Athens διαθέτει σφραγίδα ποιότητας κι εμπορικότητας, καθώς οι Thievery Corporation έρχονται για να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία. Σπεσιαλίστες όχι μόνο των acid dub υπερθέσεων, οι Rob Garza - Eric Hilton αρθρώνουν κάθε φορά και πιο ουσιώδη πολιτικό λόγο, όπως κάνουν με το φετινό τους «Treasures from the temple». ­Δένουν έτσι άψογα με τους διαχρονικούς UB40. Η ημέρα ανοίγει με τους Ρουμάνους electrohouse Golan και τη δική μας Angelika Dusk.
Τέλος, αργότερα, η τρίτη ημέρα (17/6) θα μας φέρει τους μεγάλους περσινούς απόντες Jamiroquai, το ιδιαίτερο jazz-funk των οποίων εξακολουθεί να είναι πρώτης ποιότητας. το έδειξε και ο περσινός τους δίσκος «Automaton». Με τον Parov Stelar δίπλα τους, η τελική βραδιά του φετινού Release θα πιάσει κορυφή. Θα έχουν ήδη φροντίσει γι’ αυτό –στο βαθμό και στο mood που τους αναλογεί– οι Cigarettes After Sex και οι δικοί μας Silliboy’s Ghost Relatives και Σtella.

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.