Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Είδαμε "Ευγενία ντε Φρανβάλ" στον Πολυχώρο Vault

Είχα την τύχη να δω και να θαυμάσω το πόνημα και την εξαιρετική προσπάθεια 4 νεαρών ηθοποιών στο Vault. Πρόκειται για την διασκευή και σκηνική μεταφορά του διηγήματος του Ντε Σαντ «Ευγενία ντε Φρανβάλ».

Αυτό που πολλές φορές έχω πει και στην ραδιοφωνική εκπομπή και έχω γράψει και εδώ στο blog είναι πως κάποιοι θεατρικοί χώροι δεν είναι τυχαίο ό,τι ανεβάζουν. Ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα δεις θέατρο. Ένας τέτοιος χώρος είναι το Vault. Ξεκινώντας από αυτό θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου για άλλη μία φορά στο Vault που δίνει βήμα σε νέα παιδιά να εκφραστούν και να ανεβάσουν επί σκηνής αυτό που έχουν οραματιστεί και εν συνεχεία να γίνουμε εμείς κοινωνοί αυτής τους της προσπάθειας!

Τέσσερις νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί πήραν ένα κείμενο του Ντε Σαντ το δραματοποίησαν και το έκαναν θέατρο. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό, δείχνει όραμα, αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν και πέρα από αυτό είναι άκρως συγκινητικό! Πρόκειται για τους Δημήτρη Κάτση, Αλέξανδρο Μητρόπουλο, Μαρία Μπακέα και Μαργαρίτα Παπαντώνη! Το κείμενο έγινε θεατρικό και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε θεατρικό έργο. Ευρηματικότατη η προσέγγιση τους με την αφήγηση από την μία και την δραματουργία από την άλλη που εναλλάσσονται συνεχώς και τάχιστα και δεν αφήνουν τον θεατή να βαρεθεί! Ιδιαίτερες και έξυπνες οι κωμικές πινελιές τους έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την παράσταση! Προσωπικά, αγαπώ πολύ το ανθρωποκεντρικό θέατρο και αυτό είναι ένα άκρως ανθρωποκεντρικό έργο.


Η ιστορία αφορά την χειραγώγηση μιας κόρης από τον πατέρα της. Ο πατέρας αναλαμβάνει αποκλειστικά την διαπαιδαγώγηση της. Η χειραγώγηση φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε η κόρη οικειοθελώς συνάπτει αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της. Το έργο διαπραγματεύεται επομένως την χειραγώγηση και που μπορεί να φτάσει. Εκεί εστιάζεται και η θεατρική προσέγγιση του κειμένου. Βλέποντας το από αυτήν τη σκοπιά, είναι άκρως σύγχρονο και επίκαιρο.

Οι τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής είναι πραγματικά θαυμάσιοι! Δίνουν όλο τους τον εαυτό, δεν ξεχωρίζει κάποιος, είναι ίσοι και υπέροχοι. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπόρεσα και είδα αυτήν τους την αξιέπαινη προσπάθεια! Είναι υπέροχο το συναίσθημα που έχει ο θεατής όταν βλέπει η σκηνή να πλημμυρίζει από ταλέντο και πραγματικά είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπεις νέους ανθρώπους με όραμα! 

Συγχαρητήρια σε όλους πραγματικά και προτρέπω όλους να δουν αυτήν την παράσταση!

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, κάνετε ένα "click" ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.