Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

EUROVISION: Όλα τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2018 θα είναι ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Θα διεξαχθεί στη Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά την νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι "Amar pelos dois". Θα είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία. Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και έναν τελικό, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8, 10 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα. Τα τρία ζωντανά σόου, θα παρουσιαστούν από τις Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Φιλομένα Καουτέλα και Σίλβια Αλμπέρτο.

43 χώρες θα συμμετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό!

1ος Ημιτελικός
Δεκαεννέα χώρες θα συμμετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό. Η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηφίσουν σε αυτό τον ημιτελικό.

Πρώτο μισό
Αζερμπαϊτζάν
Αλβανία
Βέλγιο
Βουλγαρία
Εσθονία
Ισλανδία
Ισραήλ
Λευκορωσία
Λιθουανία
Τσεχία
Δεύτερο μισό
Αρμενία
Αυστρία
Ελβετία
Ελλάδα
Ιρλανδία
Κροατία
Κύπρος
ΠΓΔΜ
Φινλανδία


2ος Ημιτελικός
Δεκαοχτώ χώρες θα συμμετάσχουν στον δεύτερο ημιτελικό. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία θα ψηφίσουν σε αυτόν τον ημιτελικό.
Η Ιταλία θα ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό μετά από αίτημα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RAI, αφού η ημερομηνία του πρώτου ημιτελικού συμπίπτει με τον προγραμματισμένο τελικό της πέμπτης σεζόν του The Voice of Italy.

Πρώτο μισό
Άγιος Μαρίνος
Αυστραλία
Δανία
Μολδαβία
Νορβηγία
Ολλανδία
Ρουμανία
Ρωσία
Σερβία
Δεύτερο μισό
Γεωργία
Λετονία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Ουγγαρία
Ουκρανία
Πολωνία
Σλοβενία
Σουηδία

Τελικός
Γαλλία
Γερμανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισπανία
Ιταλία
Πρώτο μισό
    08 Πορτογαλία


Την ακριβή σειρά των χωρών στους ημιτελικούς θα την αποφασίσουν οι διοργανωτές μαζί με την EBU λίγες μέρες πριν την έναρξη των προβών. Προς το παρόν είναι γνωστό σε πιο μισό θα διαγωνιστούν οι χώρες στους ημιτελικούς και η Πορτογαλία που θα διαγωνιστεί 8η στον Τελικό.

Για να συμμετέχει μία χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, πρέπει να διαθέτει έναν εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που να είναι ενεργό μέλος της EBU και που να μπορεί να μεταδώσει τον διαγωνισμό μέσο του Eurovision Network. Η EBU έχει στείλει προσκλήσεις για τον διαγωνισμό σε όλα τα 56 ενεργά μέλη.

Για να ακούσετε όλα τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού, απλά κάνετε ένα "click" ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.