Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Αν θεωρείτε τους κλόουν...παιχνιδάκι, ήρθε η ώρα να τεστάρετε τον εαυτό σας. Το «Αυτό» επιστρέφει!


120 Χτύποι το Λεπτό
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για ένα συγκινητικό γαλλικό δράμα πάνω στο AIDS. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τα μέλη μιας ακτιβιστικής οργάνωσης στο Παρίσι πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία προς τον ιό που τα τελευταία χρόνια έχει κοστίσει αμέτρητες ζωές. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν, θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες.


Το Αυτό
Το θρυλικό βιβλίο του Στίβεν Κινγκ γίνεται ένα horror movie που σπάει τα ταμεία.
Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Ντέρι, στο Μέιν, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, όταν θα τα βάλει με έναν κακό κλόουν, τον Πένιγουαϊζ, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.


Paradise
Πολεμικό δράμα του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, το οποίο απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στη Βενετία. Τρεις άνθρωποι διασταυρώνονται σε μια δύσκολη περίοδο του πολέμου: η Όλγα, μία Ρωσίδα μετανάστρια και μέλος της Γαλλικής Αντίστασης, ο Ζυλ Γάλλος δοσίλογος και ο Χέλμουτ, υψηλόβαθμος αξιωματικός των Ες Ες.


Η Γυναίκα Με Την Μερσεντές
Δραματικό θρίλερ με τη Ναταλί Μπεΐ και την Εμανουέλ Ντεβός. Αδυνατώντας να αποδεχτεί τον πρόσφατο χαμό του γιου της που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, η Ντιάν προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ώστε να ανακαλύψει αυτόν που προκάλεσε τον θάνατό του. Έχοντας στα χέρια της μόνο στοιχεία και όχι αποδείξεις και χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας, η Ντιάν αποφασίζει να προχωρήσει την έρευνα μόνη της.


American Assassin: Η Εκδίκηση
Αντιτρομοκρατικό θρίλερ δράσης με τον Μάικλ Κίτον. Όταν η κοπέλα του δολοφονείται από τρομοκράτες, ο νεαρός Μιτς αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή του. Υπό την καθοδήγηση του βετεράνου Σταν, ο Μιτς μετατρέπεται σε επίλεκτο μυστικό πράκτορα της CIA και οι δυο τους ξεκινούν μια έρευνα ώστε να ανακαλύψουν έναν επικίνδυνο τρομοκράτη που επιδιώκει να ξεκινήσει παγκόσμιο πόλεμο στην Μέση Ανατολή.


Η Κόρη
Η κινηματογραφική μεταφορά της «Αγριόπαπιας» του Ίψεν με ένα καστ σπουδαίων Αυστραλών ηθοποιών. Μετά από δύο δεκαετίες στην Αμερική ο Κρίστιαν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι του στην Αυστραλία για να παραστεί στον γάμο του πατέρα του με την κατά πολύ νεότερη οικονόμο του. Καθώς ο γάμος πλησιάζει η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου οικογενειακού μυστικού θα ανατρέψει τις ισορροπίες στις ζωές όλων των ανθρώπων που κάποτε είχε αφήσει πίσω του.


Πόρτο
Πορτογαλικό ερωτικό δράμα με τον Άντον Γέλτσιν. Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο ξένοι που ζουν στο Πόρτο της Πορτογαλίας και που κάποτε είχαν μια σύντομη επαφή. Ένα μυστήριο παραμένει στις στιγμές που μοιράζονται, και ανακαλώντας μνήμες, ξαναζούν τη συνάντησή τους που σταμάτησε το χρόνο για μία νύχτα.


Ο Στρατηγός Ντέλα Ρόβερε
Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι σκηνοθετεί τον Βιτόριο ντε Σίκα. Ένας μικροαπατεώνας εξαναγκάζεται από την Γκεστάπο να παραστήσει μέσα στις φυλακές έναν διακεκριμένο στρατηγό με σκοπό να τους μεταφέρει τα μυστικά των Ιταλών αντιστασιακών.
Πηγή: Αθηνόραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.