Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει το νέο του δίσκο στο Θέατρο Θησείον!


Δημήτρης Μυστακίδης
Παρουσίαση νέου δίσκου
"Αμέρικα"
Στο Θέατρο Θησείον
Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Δημήτρης Μυστακίδης δισκογραφεί τον τρίτο προσωπικό του δίσκο, «Amerika» (Απρίλιος 2017). Μετά τα, «16 Ρεμπέτικα Τραγούδια με Κιθάρα» του 2007 και το «Εσπεράντο» του 2015, ο Δημήτρης Μυστακίδης με το Amerika ολοκληρώνει έναν κύκλο, στον οποίο διασκευάζει και επανεκτελεί ρεμπέτικα τραγούδια, αποκλειστικά με λαϊκή κιθάρα. 
Η καλλιτεχνική επιτροπή της WOMEX (World Music Expo) επέλεξε αυτήν την πρόσφατη δουλειά του Δημήτρη Μυστακίδη, να παρουσιαστεί ζωντανά, ως showcase στις 27 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης που θα γίνει στο Κατοβίτσε της Πολωνίας (25-29 Οκτωβρίου). Η παρουσία του Δημήτρη Μυστακίδη στη WOMEX είναι μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή αυτής της σημαντικής πτυχής του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση στο διεθνές κοινό, o Δημήτρης Μυστακίδης παρουσιάζει επίσημα το «Amerika» στην Αθήνα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Θησείον» και στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Γενί Τζαμί σε μια solo παράσταση διάρκειας 90 λεπτών.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης αφιερώνει το νέο του δίσκο «AMERIKA» σε όσους άφησαν πίσω τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και σημειώνει: «Το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές. Είδα μια ανήμπορη χώρα να διώχνει τα παιδιά της, τη μεγαλειώδη προσπάθεια επιβίωσης και προσαρμογής, τη δύναμη του ονείρου, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, το φόβο και το ρατσισμό των βολεμένων». Το «Amerika» κυκλοφορεί σε CD και σε digital album από τη Fishbowl Music Tank.

Πληροφορίες:

Παρουσίαση: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ
Προπώληση: www.ticketservices.gr

Θέατρο Θησειόν
Τουρναβίτου 7,
Ψυρρή
Τηλέφωνο: 210 3255444

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.