Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

"Half Life" του Νικόλα Πουρλιάρου

Το Half Life είναι ένα 5λεπτο φιλμ που πραγματεύεται τη ζωή στην Αθήνα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, με έναν άνδρα να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αποφασίζοντας να "χαρίσει" τη μισή του ζωή, προκειμένου να επιβιώσει.

O Χάρης, ένας άνδρας τριάντα και κάτι που ζει στην Αθήνα του σήμερα, βρίσκεται σε απόγνωση. Δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, του έχουν κόψει το νερό και μόλις έχει φάει τα τελευταία τρόφιμα που διέθετε στο διαμέρισμά του. Είναι σε αδιέξοδο και αποφασίζει να κάνει κάτι επικίνδυνο. "Χαρίζει" τη μισή του ζωή, προκειμένου να επιβιώσει στην Αθήνα της κρίσης. Πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Το φιλμ μετά την πορεία του σε 24 διεθνή φεστιβάλ (με τελευταία συμμετοχή στο Hellas Filmbox στο Βερολίνο) και αφού προβλήθηκε σε δυο διεθνή ιατρικά συνέδρια στην Ισπανία και αποτέλεσε αντικείμενο πανεπιστημιακής εργασίας στο πανεπιστήμιο της Κατάνια για την αποτύπωση της ελληνικής κρίσης μέσα από το σινεμά, σταδιοδρομεί στη διαδικτυακή τηλεόραση της Νορβηγίας. Συγκεκριμένα έχει ανεβεί στο web tv της μεγαλύτερης νορβηγικής εφημερίδας με τίτλο Aftenposten και θα προβάλλεται εκεί τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Συντελεστές
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Νικόλας Πουρλιάρος
Παίζουν: Βασίλης Τσιγκριστάρης, Άγης Αλεξίου
DoP - Μοντάζ: Βαγγέλης Τζιφάκης

Ποιος είναι ο Νικόλας Πουρλιάρος;
Ο Νικόλας Πουρλιάρος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε δημοσιογραφία, σκηνοθεσία κινηματογράφου ενώ παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Για δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως αρθρογράφος στα μεγαλύτερα έντυπα της χώρας, έχει ασχοληθεί με την φωτογραφία, έχει γράψει και σκηνοθετήσει έναν θεατρικό μονόλογο με τον τίτλο"Εγώ, ο Τζοβάνι Βασσάλο" που ανέβηκε στο θέατρο Vault στα πλαίσια του Open September 2016. Έχει γυρίσει τρεις ταινίες μικρού μήκους(Half Life, The one Left, Achilles heel)οι οποίες συμμετείχαν σε τριάντα διεθνή φεστιβάλ. To Ηalf life μάλιστα προβλήθηκε σε δυο ιατρικά συνέδρια στην Ισπανία, αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια με θέμα την αποτύπωση της ελληνικής κρίσης μέσα από τον κινηματογράφο ενώ αγοράστηκε από το Web Tv της μεγαλύτερης νορβηγικής εφημερίδας της Aftenposten στο οποίο προβάλλεται. Αυτή την εποχή μόλις έχει τελειώσει την 1η του ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο "Time is up" ενω στο ελεύθερο του χρόνου πάντα ετοιμάζει κάποιο σενάριο ακούγοντας την ιταλική που λατρεύει!

Για να δείτε την ταινία  κάνετε "click" ΕΔΩ

Πηγή:Didee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.