Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

"T2 Trainspotting 2": έρχεται η συνέχεια και θα συναρπάσει!!!


Το Trainspotting 2 τοποθετείται 20 χρόνια μετά την ταινία του 1996 όταν οι δρόμοι των πρωταγωνιστών ξανασυναντιούνται. Η νέα ταινία βασίζεται σε άλλο βιβλίο του Irvine Welsh με τίτλο Porno. Ο Renton επιστρέφει στη Σκωτία μετά από χρόνια στο Άμστερνταμ όπου δούλευε αφού έκανε μια νέα αρχή με τα χρήματα που έκλεψε από τους φίλους του, μετά το deal με την συμμορία από τους εμπόρους ναρκωτικών στην πρώτη ταινία. Ενώ ο Renton προσπαθεί να μείνει μακριά από τα προβλήματα και τον Begbie, η παλιοπαρέα ενώνεται για μια δουλειά που αφορά τη βιομηχανία διασκέδασης ενηλίκων. 
Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται και πάλι ο Danny Boyle ενώ το καστ φαίνεται πως επιστρέφει σύσσωμο αφού ο Ewan McGregor επιστρέφει ως Mark ‘Rent Boy’ Renton, ο Jonny Lee Miller ως Simon ‘Sick Boy’ Williamson και ο Robert Carlyle ως Begbie.
Τα sequel είναι όταν δεν είναι προσχεδιασμένα συνήθως μια κακή ιδέα. Δεν είναι ότι το δεύτερο Trainspotting είναι κάτι το καινοτόμο και πραγματικά ιδιόμορφο σε ταινία, είναι όμως από τους καλύτερους τρόπους για να κάνει κάποιος sequel, κάνοντας τελικά ένα ερωτικό γράμμα για την πρώτη ταινία, που μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος άνετα και χωρίς πρότερη γνώση της πρώτης ταινίας, αλλά και που θα κάνει τους fan του πρώτου Trainspotting να το αγαπήσουν και να το αγκαλιάσουν.



Ο Boyle έχει χρησιμοποιήσει ένα αριστοτεχνικό μοντάζ για να συνδέσει στιγμές, τοπία, το κυνηγητό και της αναμνήσεις μας από την πρώτη ταινία, προκαλώντας νοσταλγία όχι μόνο στο κοινό αλλά μαζί του και στους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους και κυρίως στον Renton, που γυρνά από την Ολλανδία στο Εδιμβούργο για να ακούσει τον φίλο του να του λέει ότι είναι σαν χαρούμενος νοσταλγός τουρίστας στην ίδια του την νεότητα, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της ταινίας.
Τι άλλο κρατάμε από το T2; Μα φυσικά το soundtrack που για άλλη μια φορά είναι εντυπωσιακό, τον λόγο του Ewan McGregor για το Choose life που ακούγεται στο trailer αλλά έχει μεγαλύτερη έκταση και ένταση στην ταινία, την παρουσία της Anjela Nedyalkova σαν Βερόνικα, στον μοναδικό γυναικείο ρόλο της ταινίας και την χημεία του καστ με ερμηνείες που δίνουν γέλιο και συναίσθημα. Τι δεν κρατάμε; Την τηλεοπτική και βιντεοκλιπίστικη αισθητική του Boyle, αλλά και τα εμφανή προβλήματα στην φωτογραφία και τον χρωματισμό, που ίσως να οφείλονται στον βιαστικό τρόπο που γυρίστηκε η ταινία λόγω έλλειψης χρόνου.

Και μην ξεχνάτε! Choose life….
H ταινία κάνει πρεμιέρα Πέμπτη 02 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.