Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Είδαμε "Λεντς" στο Studio Κυψέλης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού



Πρόκειται για την καλύτερη σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Λιβανού σε ένα υπέροχο και ατμοσφαιρκό έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ σε ελεύθερη απόδοση Ροζίτας Σώκου. Επίκαιρος όσο ποτέ ο Μπύχνερ διαπραγματεύεται τα μυστικά που κρύβουμε όλοι μέσα μας στον βωμό του καθωσπρεπισμού και όταν η "τρέλλα κάποιου" τα αναδεικνύει τότε αυτόν τον κάποιον τον αντιμετωπίζουμε με μισαλλοδοξία στα πλαίσια πάντα της καλής και ενάρετης βοήθειας που απλόχερα θέλουμε να του προσφέρουμε. Ο Θίασος είναι καθόλα εξαιρετικός.
Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τη ψυχή τους στη σκηνή, σε μία σκηνή που πλημμυρίζει από ταλέντο αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη οι ερμηνείες των Ζαχαρία Ρόχα και Μιχάλη Αλικάκου είναι απλά και με μία λέξη καθηλωτικές! Είναι αυτό που πολλές φορές συνηθίζω να λέω, πως τα μικρά θέατρα πραγματικά παράγουν πολιτισμό και η τέχνη σε ταξιδεύει χωρίς περιττά λούσα και στολίδια. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Στο 34ο Τεύχος του Art Magazino που μεταδόθηκε στις 18/02/2017 στις 18:00 στον Voicewebradio o Γιώργος Λιβανός ήταν μαζί μας και μας έδωσε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. Για να ακούσετε την ηχογραφημένη εκπομπή κάνετε ένα "click" στην εικόνα:


 ΛΕΝΤΣ
του Γκέοργκ Μπύχνερ
Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του σύγχρονου κλασικού ρεπερτορίου, το "Λεντς" του Γκέοργκ Μπύχνερ, παρουσιάζουν οι Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης.
Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψυχογράφημα-πραγματική ιστορία που εξετάζει την πορεία ενός ιδιοφυούς συγγραφέα προς την τρέλα αλλά και κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα κοινωνικά αδιέξοδα. Υπάρχει ταύτιση μεταξύ της προσωπικής αναζήτησης του μέσου σύγχρονου ανθρώπου και της τρέλας;
Σ’ένα μέσο αστικό σπίτι, ένας πάστορας και η γυναίκα του έχουν φτιάξει μία φωλιά με ισχυρή ακτίδα φωτός, πράγμα το οποίο έχει γίνει γνωστό σε μακρινούς και κοντινούς φίλους, με αποτέλεσμα να επιζητούν τη συναναστροφή της. Ο Λεντς εισβάλλει και προσπαθεί να βρει την προσωπική του ηρεμία που θα τον «θεραπεύσει» από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του αλλά ταυτόχρονα θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει τη συγγραφική πορεία του. Πόσο είναι εφικτό; Όταν ένα φως συναντά ένα άλλο, ενώνονται ή κατ’ανάγκη χωρίζουν;
Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός σε ελεύθερη θεατρική απόδοση της Ροζίτας Σώκου
Σκηνικά-κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Αγραπίδη
Μοντάζ: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης
Πρωταγωνιστούν:
Ζαχαρίας Ρόχας
Τέτη Σχοινάκη
Μιχάλης Αλικάκος
Νίκος Καραγιώργης
Νίκος Χαλατζίδης
Ειρήνη Καρπούζη
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 Κυψέλη
Τηλ : 2108819571
Παραστάσεις : Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30
Εισητήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Φοιτητές - άνω των 65 10 ευρώ, Ανέργων: 7 ευρώ
Προπώληση: Viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.