Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Οι ταινίες της εβδομάδας

Τι θα δούμε από σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους!

Καπερναούμ
Λιβανέζικο κοινωνικό δράμα υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Το πλέον φιλόδοξο βήμα της πίσω από την κάμερα της Ναντίν Λαμπακί με τη νεορεαλιστική οδύσσεια ενός 12χρονου, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του σε μια εξαθλιωμένη σύγχρονη Βηρυτό. Η σεναριακή ιδέα μιας… πρωτότυπης δίκης (ο μικρός μηνύει τους γονείς του γιατί τον γέννησαν!) δίνει το γλυκόπικρο τόνο σε αυτό δράμα.


Η Ταινία LEGO 2
Σίκουελ του πετυχημένου τουβλο-animation. Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, επόμενο ήταν τα τουβλάκια να μπουν σε σειρά για μια ακόμα φορά. Με ανανεωμένο δημιουργικό δίδυμο (ο Μάικ Μίτσελ των «Ευχούληδων» και η νεοφώτιστη Τρίσα Γκαμ στη σκηνοθετική καρέκλα), πιο έντονο το φεμινιστικό άρωμα της αφήγησης και τρέιλερ που υπόσχεται παιχνιδιάρικα δάνεια από την ευρύτερη ποπ κουλτούρα, το νέο οικοδόμημα της εταιρείας με τα πλαστικά τουβλάκια αναμένεται να κουμπώσει ιδανικά στις ανάγκες ανέμελου χαβαλέ μικρών αλλά και μεγάλων θεατών.


Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης
Sci-fi περιπέτεια του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ σε σενάριο και παραγωγή Τζέιμς Κάμερον. Κινηματογραφική μεταφορά του manga «Gunnm», που αφηγείται την ιστορία της Αλίτα, ενός θανατηφόρου ανθρωποειδούς με χρυσή καρδιά, που «ξυπνάει» χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν πέρα από τις πολεμικές της ικανότητες. Όταν αποφασίσει να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια δίχως επιστροφή.


Μια Προσωπική Ιστορία
Πολεμικό δράμα του Πάολο Ταβιάνι. Εμπνευσμένο από την ομότιτλη αυτοβιογραφική νουβέλα του Μπέπε Φενόλιο, το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ένας νεαρός αντάρτης ερωτευμένος με μια γοητευτική γυναίκα μαθαίνει ότι εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν κοινό τους φίλο. Όταν ο αντάρτης πάει του μιλήσει, συνειδητοποιεί πως εκείνος έχει συλληφθεί από τους Ναζί, και τώρα καλείται να ισορροπήσει τις επιθυμίες του ανάμεσα στο πολεμικό του καθήκον, την προσωπική φιλία και τον έρωτα που νιώθει.


Η Νηπιαγωγός
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς και ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Μάγκι Τζίλενχαλ. Μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή και παρακολουθεί μαθήματα ποίησης, ανακαλύπτει πως ένα αγόρι στην τάξη της έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.


Έρωτας Χωρίς Τέλος
Ισπανική ερωτική φαντασία. Ένας ντροπαλός άντρας ερωτεύεται μια εξωστρεφή και πανέμορφη γυναίκα, με την οποία ξεκινούν μια πανέμορφη σχέση. Δεκαπέντε χρόνια μετά η σχέση τους περνάει κρίση, και τότε εκείνος αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να γράψει τη μοίρα τους από την αρχή.


Μνήμες Υπανάπτυξης
Κουβανέζικο πολιτικό δράμα του 1968. Ένας καλλιεργημένος αστός γίνεται παρατηρητής και σχολιαστής των τεράστιων αλλαγών που βιώνει στη χώρα του εξαιτίας της κουβανικής επανάστασης, την οποία ναι μεν υποστηρίζει, αλλά δε βοηθά στο να κάνει τις ιδέες της πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.