Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» της Πέννυς Μηλιά στο θέατρο ΜΠΙΠ από τις 6 Φεβρουαρίου!


Το θέατρο ΜΠΙΠ υποστηρίζει το Νέο Ελληνικό Θέατρο και δίνει βήμα σε νέους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς να εκφραστούν και να ανεβάσουν τα έργα τους. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζεται από την ομάδα ΜπακStage το βραβευμένο έργο της Πέννυς Μηλιά “Ισπανικό Καλοκαίρι”. 

Καλοκαίρι. Ο Γιώργος και η Χαρά μόλις μετακόμισαν. Ο Μάνος περιμένει να γεννηθεί το παιδί του από στιγμή σε στιγμή. Μια φωνή από τα παλιά ακούγεται στο ραδιόφωνο. Το παρελθόν επιστρέφει. Η Ισπανία, τα Κόκκινα παιδιά, η απόπειρα… Κάποιοι έμειναν πίσω και κάποιοι προχώρησαν. Ένας απρόσκλητος επισκέπτης μπορεί να τα διαλύσει όλα. Ή μήπως να τα διορθώσει;
Η επεισοδιακή επανένωση μιας κάποτε αχώριστης παρέας. Ή το φλεγόμενο τέλος της.


Ο τίτλος "Ισπανικό καλοκαίρι" είναι ένας συμβολικός φόρος τιμής στο σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας στην Ισπανία το 1936, όμως πρόκειται για την επεισοδιακή επανένωση των μελών της οργάνωσης "Κόκκινα παιδιά” ένα βράδυ στην Αθήνα, μετά από ένα αποτυχημένο "χτύπημα" στην Ισπανία τρία χρόνια νωρίτερα. Το έργο εστιάζει στη δύναμη του παρελθόντος και την αδυναμία μας να ξεφύγουμε από αυτό. Τη μάχη της "κανονικής" ζωής και της "ενηλικίωσης" με αυτή των ονείρων και των πόθων μας.
Πότε και πώς αφήνει κάποιος όλα αυτά να σβήσουν; Ένα θρίλερ σχέσεων, με φόντο τον διαρκή αγώνα μιας γενιάς ονειροπόλων και εξεγερμένων. Είναι τελικά η επανάσταση ένα μωρό που γεννιέται;
“Κι όταν μες στην απέραντη σιωπή, τη νύχτα
θα χτυπάς τον τοίχο του κελιού σου με το δάχτυλο
απ' τ' άλλο μέρος του τοίχου θα σου απαντάει η Ισπανία.”

Τ. Λειβαδίτης


Γράφει η Κάτια Γέρου για τους ήρωες του έργου:... «Πραγματικά τους συναισθανόμαστε γιατί, παρ' όλη την γερή, σαν πανοπλία, ιδεολογική σκευή που κουβαλούν και συγκινητικά υπερασπίζονται, η επέλαση του παρελθόντος, τούς φανερώνει στα μάτια μας τόσο άοπλους, τους λυγίζει και τελικά τους αλλάζει, στον ίδιο βαθμό που θα λύγιζε και θα άλλαζε τον καθένα μας.»

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπακογεώργος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευάγγελος Βλαχάκης
Σκηνογραφία: Βενετία Νεστορίδου
Κίνηση: Θανάσης Λέκκας Τραγούδι: Σπύρος Γραμμένος
Φωτογραφίες: Μαρία Σπένδου

Παίζουν:

Στυλιανός Βασίλας
Έκτορας Γασπαράτος
Μαρία Γκιώνη
Χριστίνα Ντέμου

Έναρξη παραστάσεων: 06/02/2019
Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15, μέχρι 21/3
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων/ατέλειες)

*Το έργο κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΙΠ 
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων,
Κυψέλη 
Τηλ. κρατήσεων 2130344074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.