Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ο Σταμάτης Φασουλής «Συμβολαιογράφος» στο Θέατρο Χώρα!


Το ρομαντικό διήγημα του Φαναριώτη λόγιου, διπλωμάτη, συγγραφέα και πολιτικού Αλέξανδρου Ραγκαβή μετέφερε για τη σκηνή ο Πέτρος Ζούλιας και τον κεντρικό πρωταγωνιστή πλαισιώνουν ο Αντώνης Λουδάρος, η Ευγενία Δημητροπούλου και πολλοί ακόμα ηθοποιοί. 
Αργοστόλι 1882. Ο κόντες Ναννέτος, ένας από τους πιο αξιοσέβαστους τοπικούς άρχοντες της Κεφαλλονιάς βρίσκεται δολοφονημένος στην κάμαρά του. Καθώς οι αρχές ψάχνουν να βρουν τον ένοχο, η ανακάλυψη δύο διαθηκών του κόντε περιπλέκει τα πράγματα.


Η μία, γραμμένη ανεπίσημα, αφήνει γενικό κληρονόμο τον νεαρό Ροδίνη που δούλευε ως γραμματικός δίπλα στον κόντε ενώ στη δεύτερη, αυτή που εμφανίζει ο συμβολαιογράφος Τάπας, φαίνεται ως γενικός κληρονόμος ο ανιψιός του, Γεράσιμος Ναννέτος. Το παράδοξο είναι πως και οι δύο διαθήκες φέρουν την υπογραφή του κόντε Ναννέτου. Ποια είναι όμως η πραγματική διαθήκη;
Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το αριστούργημα του Αλέξανδρου Ρ. Ραγκαβή «Ο Συμβολαιογράφος» με τον Σταμάτη Φασουλή στον ομώνυμο εμβληματικό ρόλο του σιορ Τάπα.


Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής, Αντώνης Λουδάρος, Ευγενία Δημητροπούλου, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Κώστας Φαλελάκης, Αλέξανδρος Πέρρος, Μαίρη Χάγια, Όλγα Σκιαδαρέση

Παραγωγή: Χώρα ΑΕΒΕ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

∗ Ο Συμβολαιογράφος έγραψε τη δική του θρυλική ιστορία, την εποχή της ασπρόμαυρης κρατικής τηλεόρασης, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη με το Βασίλη Διαμαντόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών δίπλα του.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 

Τρίτη 21:00, Τετάρτη 18:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 

Από 16 ευρώ

Θέατρο Χώρα
Αμοργού 20, 
Κυψέλη
Τηλ: 2108673945 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.