Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα στον Βόλο!

Το υψηλότερο δέντρο της Ελλάδας, ένα εκατ. λαμπιόνια, η «Εποχή των Παγετώνων» και πάνω από 150 εκδηλώσεις συνθέτουν το γιορτινό σκηνικό στον Βόλο.

Μία μοναδική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν στον Βόλο για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της πόλης, για πέμπτη συνεχή χρονιά έχει ετοιμάσει πλήθος εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου, οι οποίες υπόσχονται να «μαγέψουν» τους επισκέπτες, που αναμένεται να γεμίσουν την πόλη.

Για τους πιο... «ψαγμένους» και εναλλακτικούς τουρίστες ιδανικό προορισμό αποτελεί το Πήλιο, το βουνό των μυθικών Κενταύρων, που απέχει λιγότερο από μισή ώρα από τον Βόλο. Η Μακρινίτσα, η Πορταριά, η Ζαγορά και δεκάδες ακόμη γραφικά χωριά είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους φυσιολάτρεις, που μπορούν να περπατήσουν στα πλακόστρωτα καλντερίμια, να περιηγηθούν στο δάσος των Κενταύρων και να γευτούν το καλό παραδοσιακό φαγητό για το οποίο φημίζεται το Πήλιο, ενώ πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αποτελεί το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε».


Στο θεματικό πάρκο «Εποχή των Παγετώνων» οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ανθρώπους και ζώα της προϊστορικής εποχής να πασχίζουν για την επιβίωσή τους. Επιπλέον θα γνωρίσουν και θα μάθουν από κοντά όλα τα μυστικά των μικρών αλλά και των τεράστιων ζώων της εποχής των παγετώνων, μαμούθ, μαχαιρόδοντες, γλυπτόδοντες, κ.α. Το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με τη μάθηση, καθώς ουσιαστικά ξεπερνά το στάδιο της απλής παρουσίασης ονομάτων, εικόνων, ιστοριών, σκηνογραφίας και περνά στη φάση της συνεκτικής εμπειρίας. Στις οργανωμένες επισκέψεις, οι θεατές από την αρχή έως το τέλος του θεματικού πάρκου θα παρακολουθούν, θα αλληλεπιδρούν και θα συμμετέχουν σε χώρους και εκθέματα απόλυτα δεμένα μεταξύ τους.

Η βραδιά των φαναριών
Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, η φαντασμαγορική και μαγευτική βραδιά των φαναριών στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο και τη φωτισμένη «Αργώ» με την παρουσία του πολύ αγαπητού καλλιτέχνη Ηλία Βρεττού. Η βραδιά των φαναριών θα διοργανωθεί για μία ακόμη χρονιά, με στόχο τη στήριξη ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής. Περισσότερα από 5.000 φαναράκια θα διατεθούν στους πολίτες και κάθε πολίτης θα προσφέρει ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσει το φαναράκι, το οποίο θα ανάβει και θα απελευθερώνει στον ουρανό μαζί με την ευχή του.


Κάθε μέρα γιορτή 
Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι το βράδυ καθιστούν την κάθε μέρα και νύχτα σας στον Βόλο γιορτή. Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών κ.α. θα ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις.
Παράλληλα από πέρυσι μία πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη δράση «κινείται» στους δρόμους της πόλης. Ένα φορτηγό όχημα μετατράπηκε σε χριστουγεννιάτικη μουσική σκηνή και παρουσιάζει συναυλίες τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων εν κινήσει και με στάσεις σε κεντρικά σημεία του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.