Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο Χιροκάζου Κορεέντα κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα με ένα συγκινητικό ανθρώπινο δράμα, ο Πίτερ Τζάκσον συνυπογράφει σενάριο όπου «ζωντανεύουν» κινούμενες πόλεις και ο πιο διάσημος γκρινιάρης των Χριστουγέννων γίνεται animation.

Κλέφτες Καταστημάτων
Ένα ζευγάρι που ζει με επιδόματα και μικροκλοπές από μαγαζιά αποφασίζει να υιοθετήσει ένα μικρό κορίτσι, κάνοντάς το μέλος μιας οικογένειας γεμάτης αντιφατικά μα βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Χωρίς αυξημένη σοβαροφάνεια και χωρίς να προδώσει το γαλήνιο, ζεστό κινηματογραφικό του ύφος, ο σπουδαίος Ιάπωνας δημιουργός Χιροκάζου Κορεέντα («Nobody Knows», «Μια Μέρα του Καλοκαιριού», «Πατέρας και Γιος») καταφέρνει να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα, εστιάζοντας για ακόμη μία φορά στους αόρατους απόκληρους του ιαπωνικού θαύματος.


Ο Κόσμος σου Ανήκει
Ο Φρανσουά έχει μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι πρέπει να κοροϊδέψεις για να τα καταφέρεις• τουλάχιστον έτσι προσπαθεί να του μάθει η απατεώνισσα μητέρα του. Εκείνος όμως θέλει να ακολουθήσει διαφορετικό εργασιακό δρόμο, μόνο που για να το πετύχει πρέπει να πραγματοποιήσει μια τελευταία διακίνηση ναρκωτικών, η οποία δεν θα εξελιχτεί με τον πιο αναμενόμενο τρόπο. Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ο Ρομέν Γαβράς δανείζεται τον τίτλο από το μότο του «Σημαδεμένου» και παραδίδει ένα κωμικό heist movie που μοιράζεται ισότιμα ανάμεσα στην ταραντινική σχολή και στο προσωπικό του καλλιτεχνικό στίγμα.


Mortal Engines
Αυτό που κάποτε ήταν η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί σε ένα αχανές καταστραμμένο οικολογικά και τεχνολογικά τοπίο εξαιτίας του λεγόμενου «εξηντάλεπτου πολέμου» κατά τον οποίο πυρηνικά όπλα και βιολογικές βόμβες αφάνισαν ολόκληρες χώρες. Οι πόλεις πλέον κινούνται πάνω σε τροχούς και επιβιώνουν μόνο οι μεγαλύτερες, σε έναν δυστοπικό και αφιλόξενο κόσμο που φέρει την υπογραφή των παραγωγών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ», με τον Πίτερ Τζάκσον να συνυπογράφει σενάριο και τον Κρίσταν Ρίβερς («King Kong») στη σκηνοθεσία.


Ο Υποψήφιος
Ο επεισοδιακός και άδοξος τερματισμός της καμπάνιας του Γκάρι Χαρτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1988 έπειτα από την αποκάλυψη της κρυφής εξωσυζυγικής του σχέσης, βρίσκει τη θέση της πλάι σε άλλα αμερικανικά πολιτικά σκάνδαλα που έδωσαν τροφή σε κινηματογραφικά σενάρια. Με τον Χιου Τζάκμαν στο ρόλο του δημοφιλούς γερουσιαστή των Δημοκρατικών, η ταινία εστιάζει στις αντιδράσεις των κοντινών συνεργατών του αλλά και του γραφείου Τύπου του και ερευνά το πώς έχει αλλάξει η αμερικανική πολιτική τα τελευταία χρόνια.


Kursk. Η Τελευταία Αποστολή
Τον Αύγουστο του 2000 η απλή ναυτική άσκηση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου K-141 Kursk πήρε τραγική τροπή καθώς κατέληξε να βυθιστεί έπειτα από τους λανθασμένους χειρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία καθυστέρησε να δεχθεί τις βοήθειες των ξένων κυβερνήσεων. Η αληθινή ιστορία του Kursk έρχεται διά χειρός Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς και Λέα Σεϊντού.


Ο Γκριντς
Ο Γιώργος Καπουτζίδης μεταμορφώνεται σε πράσινο, τριχωτό, κακόκεφο γκρινιάρη καθώς δανείζει τη φωνή του στη νέα animated ενσάρκωση του μισητή των Χριστουγέννων, Γκριντς. Το πανούργο ξωτικό του Δρα Σους, που ζει απομονωμένο στα χιονισμένα βουνά και ψάχνει χίλιους δυο τρόπους να κλέψει τα Χριστούγεννα από τους κατοίκους του διπλανού χωριού, ζωντανεύει ξανά στις οθόνες, αυτήν τη φορά με την υπογραφή της Illumination, ενός στούντιο ειδικευμένου στις ζαβολιές χάρη στο franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος».

Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς
Όταν η Μπεατρίς, κόρη του Όρσον Γουέλς, αποφασίζει να φέρει για πρώτη φορά στο φως τα αρχεία του πατέρα της, ο Ιρλανδός κινηματογραφιστής Μαρκ Κάζινς δέχεται την πρόσκληση και παρουσιάζει μια εικονογράφηση της ζωής του κορυφαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, αφηγούμενος την ιστορία του από την αρχή μέσα από τα σχέδια, τα σκίτσα και τα ζωγραφικά του έργα.


Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις
Η αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης και εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη muay thai.


Το Πάρκο του Τρόμου
Τις ημέρες του Halloween μια παρέα νεαρών επισκέπτεται ένα δημοφιλές φεστιβάλ τρόμου. Όμως ανάμεσα στις τέλεια σκηνοθετημένες ατραξιόν του πάρκου του τρόμου κρύβεται ένας μανιακός δολοφόνος και σύντομα ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.