Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Είδαμε "Το ψυγείο" της Αμπρίλ Θαμόρα στο Μικρό Αργώ

Το ψυγείο, ένα σύγχρονο θεατρικό αριστούργημα της Θαμόρα που έχει μεταφερθεί με συγκλονιστικά ρεαλιστικό τρόπο στην σκηνή με την σκηνοθετική ματιά του Σήφη Μάινα και τις εκπληκτικές ερμηνείες του Κωνσταντίνου Λεβαντή και Μάνθου Καλαντζή.

Η υπόθεση... μία ιστορία εγκλεισμού που ο χρόνος προς τον θάνατο (;) μετράει αντίστροφα για τους χαρακτήρες. Δύο υπάλληλοι ενός κρεοπωλείου βρίσκονται κλειδωμένοι στο ψυγείο με τα κρέατα ύστερα από μια διαμάχη με ληστές. Το έργο ξεκινάει ακριβώς εκείνη την στιγμή, την στιγμή που κλείνει η πόρτα και ενώ στην αρχή η αισιοδοξία πως κάποιος θα ανησυχήσει, κάποιος θα τους ακούσει και θα τους ανοίξει είναι έντονη, περνώντας η ώρα  αυτό εξασθενεί και έρχεται σιγά σιγά η απόγνωση... Πάνω σε αυτήν, ο Χουάν και ο Θέλιο, οι δυο ήρωες, βγάζουν τις αλήθειες τους και ό,τι ήθελαν να πουν και δεν τολμούσαν. Η υπόθεση είναι από μόνη της σοκαριστική. Τρομακτική θα λέγαμε. Η ιδέα του εγκλεισμού και της αντίστροφης πορείας προς το θάνατο και μόνο βάζει τον θεατή σε σκέψη, σε τροφή για σκέψη. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτεί κάποιος, πόσα πράγματα δεν έκανε, πόσα θα άλλαζε, πόσα δεν τολμούσε να κάνει και πόσα, πόσα άλλα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας από εμάς... Ο κατάλογος είναι ατελείωτος...


Το έργο από μόνο του είναι γροθιά στο στομάχι. Έχουμε πει όμως πολλές φορές πως δεν αρκεί μόνο ένα πολύ ωραίο κείμενο. Πάνω σε αυτό το δυνατό κείμενο έρχεται η σκηνοθετική προσέγγιση του Μάινα και το απογειώνει. Ρεαλιστική, χωρίς υπέρμετρες δραματικές υπερβολές, είναι τόσο όσο το δράμα, όσος και ο σαρκασμός και το χιούμορ, γιατί ναι υπάρχει και αυτό. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι εκπληκτικοί. Σπάνια βλέπουμε τόσο ωραίες ενσαρκώσεις χαρακτήρων. Ο Κωνσταντίνος και ο Μάνθος είναι ο Χουάν και ο Θέλιο. Μετουσιώνονται στους ήρωες και δεν βγαίνουν από το σαρκίο των ηρώων ούτε δευτερόλεπτο. Εκπληκτικές ερμηνείες και των δύο. Οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη εξίσου υπέροχοι και ρεαλιστικοί. Αισθανθήκαμε και εμείς ως θεατές την ψύχρα του ψυγείου... Όπως και η μουσική επιμέλεια του Σωτήρη Καναρέλη και βέβαια πρέπει να αναφερθούμε στα εξαιρετικά μουσικά κομμάτια του Γιάννη Καμπουρόπουλου.

Εν κατακλείδι πρόκειται για μία συγκλονιστική παράσταση, με υπέροχη σκηνοθεσία κείμενο και εξαιρετικές ερμηνείες που την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Μικρό Αργώ, για λίγες ακόμα παραστάσεις! 
Σπεύστε!

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" εδώ: ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.