Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

"Τα Χριστούγεννα των αδελφών Γκριμμ", μία παράσταση προσαρμοσμένη για ΑΜΕΑ

Το TheHappyArt  μετά την επιτυχημένη καθιέρωση των αισθητηριακά φιλικών για άτομα με ΔΑΔ προβολών στον κινηματογράφο καινοτομεί για μια ακόμη φορά με μια συνεργασία που θα γίνει η αφορμή για την διεύρυνση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων για πρόσβαση στην Τέχνη και τα αγαθά του Πολιτισμού. Σε συνεργασία με την ομάδα του κ. Φώτη Σπύρου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση αισθητηριακά φιλική για άτομα στον αυτισμό.

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου θα παρουσιάσει την παιδική θεατρική παράσταση

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά! Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; Τους συγγραφείς  παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; «Κοκκινοσκουφίτσα», «Ωραία Κοιμωμένη», «Χιονάτη», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Τα Καλικαντζαράκια»  .

Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.


Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, και πρωταγωνιστεί ο ΒΥΡΩΝ ΚΟΛΑΣΗΣ και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών. Την μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ, ενω ακουγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αποσπάσματα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας ανάμεσα στο TheHappyArt και την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου είναι η επαφή με την τέχνη του θεάτρου και το ταξίδι στο παραμύθι με όχημα τις ξεχωριστές ερμηνείες  των ηθοποιών. 
Το θέατρο αποτελώντας ιδιαίτερη μορφή Τέχνης, αποτελεί έναν χώρο, όπου το άτομο με αυτισμό μπορεί να διδαχθεί από την φυσική παρουσία του ηθοποιού κοινωνικές δεξιότητες και στάσεις ζωής. Η  ζωντανή υπόδυση ρόλου από τον ηθοποιό γίνεται το μέσον για να μάθει ο θεατής να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιληφθεί την επίπτωση που έχουν αυτά στην ζωή των υπολοίπων. 
Η αποδοχή και η ασφάλεια που δημιουργεί το περιβάλλον μιάς θεατρικής παράστασης απελευθερώνει και διδάσκει την συναισθηματική έκφραση δρώντας λυτρωτικά ακόμη και για την ίδια την σχέση του παιδιού με τον γονέα του.

O Μη κερδοσκοπικός φορέας, TheHappyArt αποτελεί μια οργανωμένη προσπάθεια άρσης του αποκλεισμού των ΑμεΑ από ψυχαγωγικές και καθημερινές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Ο κύριος σκοπός της ομάδας μας είναι να καινοτομήσουμε, επανατοποθετώντας τα άτομα με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο υπό νέα δυναμική, δίνοντας ώθηση στη δραστηριοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Λίγα λόγια για το έργο: 
Η θεατρική παράσταση είναι ειδικά προσαρμοσμένη σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ωστέ να μπορούν να την παρακολουθήσουν και άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση προσκαλεί τα παιδιά μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.

Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, Καλικάντζαροι αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα σε αληθινές λίμνες με νερό, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων, δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής χτίζοντας τη δική τους προσωπικότητα.

Συντελεστές:
Κείμενο/Διασκευή: Παύλος Μάτεσις
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Σχεδιασμός Σκηνικών/Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης / Νάγια Ζαχαράτου
Φωτισμοί: Απόστολος Τσιτσώνης
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Συνεργασία για την προσαρμογή της παράστασης: The Happy Art

Παίζουν: Φώτης Σπύρος, Βύρων Κολάσης, Νίκος Χρηστίδης, Ήρα Δαμίγου, Δήμητρα Αγγελοπούλου.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στις 18:00, θέατρο Ελυζέ, Νυμφαίου 12 Ιλίσια. 
Τηλ. Επικοινωνίας 
6984510050
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.