Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

But the greatest is love - Συναυλία την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018!


Το ΚΠΙΣΝ συμμετέχει ενεργά και φέτος στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (03/12). 

Στο πλαίσιο αυτό, μια μέρα πριν, στις 02/12 η Λένια Ζαφειροπούλου με τη συνοδεία στο πιάνο του Θοδωρή Τζοβανάκη τραγουδά για την αγάπη, αποδεικνύοντάς ότι όλα είναι δυνατά.
But the greatest is love, μια βραδιά τραγουδιού της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Θοδωρή Τζοβανάκη

ΦΑΡΟΣ

«Η αναπηρία θέλει μαχητική διάθεση. Θέλει να κάνεις μ' αυτήν όσα μπορείς και λίγο περισσότερα. Και πάντα να θυμάσαι πως είσαι ταγμένος να κρατάς μέσα σου και γύρω σου μια λεπτή ισορροπία», μας λέει η Λένια Ζαφειροπούλου και μας προσφέρει το ερωτικό πρόγραμμα But the greatest is love.
Δύο πράγματα δεν περιγράφονται ικανοποιητικά με λέξεις: τα όνειρα και ο έρωτας. Έχετε δοκιμάσει να διηγηθείτε στον καλύτερό σας φίλο το χθεσινό σας όνειρο ή το πάθος σας για κάποιον; Έχετε αισθανθεί πόσο ανίσχυρη είναι η περιγραφή σας; Σας έχει συμβεί όταν είστε ερωτευμένοι, να νιώθετε μόνοι με κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ανακοινωθεί αλλά που μόνο εσείς καταλαβαίνετε; Αδύνατον να συλλάβει κανείς την ουσία του έρωτά σας, όσες ιδιότητές του κι αν εκθειάσετε. Αλλά γιατί έχουν όλοι οι αιώνες κι όλες οι τέχνες την ανάγκη να μιλήσουν τόσο για τον έρωτα, αν η ουσία του παραμένει άπιαστη; Ίσως γιατί ο έρωτας είναι κάτι μεταξύ προνομίου και αξιοζήλευτης ασθένειας. Είναι η εξαίρεση στους νόμους της συμπαντικής αδιαφορίας.
Η τραγουδίστρια και ποιήτρια Λένια Ζαφειροπούλου και ο σολίστας Θοδωρής Τζοβανάκης παρουσιάζουν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ερωτική μουσική από πέντε χώρες της Ευρώπης: 18 τραγούδια των Brahms, Debussy, Fauré, Grieg, Prokofiev, Rimsky-Korsakov, Sibelius, Tchaikovsky για τον έρωτα, λαμπρές και ανθεκτικές στον χρόνο απόπειρες να συλληφθεί η ουσία αυτής της πιο πολυτραγουδισμένης και πιο άφατης ανθρώπινης κατάστασης.
Η Λένια Ζαφειροπούλου είναι λυρική τραγουδίστρια, ποιήτρια και μεταφράστρια. Σπούδασε τραγούδι, πιάνο και Lied στη Musikhochschule της Στουτγάρδης και όπερα στο Opera Course του Guildhal School of Music and Drama και στο National Opera Studio του Λονδίνου. Έχει κερδίσει υποτροφίες των ιδρυμάτων Μαρία Κάλλας και Αλέξανδρος Ωνάσης, καθώς και του Royal Opera House Covent Garden. Το 2009 κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για νέους καλλιτέχνες. Το πρώτο της ποιητικό βιβλίο, Patternoster Square, τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Αναγνώστης και ήταν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για το 2012.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364,
Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 2168091000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.