Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κυκλοφόρησε και κλέβει τις εντυπώσεις η πρώτη ποιητική συλλογή του Ονούφριου Ντοβλέτη με τίτλο "Ένας νέος δίχως νέα"!


Το βιβλίο "Ένας νέος δίχως νέα" είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του Ονούφριου Ντοβλέτη. 

Η συλλογή αυτή έχει στο επίκεντρό της την απώλεια και το πένθος. Απώλεια του εαυτού, απώλεια ενός ερωτικού προσώπου, απώλεια ενός οικείου.. και φυσικά τον πόνο που επιφέρουν όλα αυτά, που θα οδηγήσει τελικά στην πολυπόθητη ωρίμανση.
Η "τύχη" τα έφερε έτσι, που διάφορες καταστάσεις συνέπεσαν, και έτσι τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν εντός περίπου δύο μηνών, οπότε αποτελούν πραγματικά ένα ενιαίο σύνολο και όχι απλή συλλογή ασύνδετων μεταξύ τους ποιημάτων. Ηχηρός δευτεραγωνιστής, φυσικά, η ίδια η γλώσσα, η ελληνική γλώσσα μέσα από λογοπαίγνια, στίξη αλλά και με την ίδια τη θέση των λέξεων σε συγκεκριμένα σημεία. Γι' αυτό και, όπως λέει ο ίδιος ο ποιητής (και μεταφραστής), "τα ποιήματα αυτά δε μεταφράζονται". Όπως άλλωστε και τα περισσότερα ποιήματα όμως δε μένουν στην ουσία "αμετάφραστα"; 


Ο Ονούφριος Ντοβλέτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και σε ηλικία 10 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία κέντρισαν το ενδιαφέρον του οι γλώσσες και η γραφή, γι' αυτό και μελέτησε οκτώ γλώσσες, σπούδασε Μετάφραση καθώς και Αρχαιολογία και Υποκριτική σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Είναι ξεναγός, έχει εμφανιστεί σε θεατρικές παραστάσεις και γράφει διηγήματα, ποίηση και στίχους για τραγούδια τα οποία ευελπιστεί κάποια μέρα να ακούγονται στα ραδιόφωνα.

Η συλλογή "Ένας νέος δίχως νέα" παρουσιάστηκε ήδη στην Αθήνα τον Οκτώβριο και ακολουθεί μια παρουσίαση στη γενέτειρα του δημιουργού, τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Café Bazaar, Παπαμάρκου 34-36.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βίκτωρ Τσιλώνης, αρχισυντάκτης του περιοδικού Intellectum, και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας του ΑΠΘ.


Το βιβλίο διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία καθώς και διαδικτυακά από την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.