Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

A Line Supreme - Χορός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Tετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018!


Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του τον προηγούμενο μήνα στο Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg, το project A Line Supreme του Andrea Rama, έρχεται στην Αθήνα, πριν ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Μέγαρο και η Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, όπου η παράσταση ανεβαίνει για δύο μόνο βραδιές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Μέσα από αυτό το έργο για τέσσερις χορευτές, ο νεαρός χορογράφος και χορευτής Αντρέα Ράμα, που είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και ζει μεταξύ Βερολίνου και Λουξεμβούργου, εξερευνά τη γραμμικότητα στη φύση και στον άνθρωπο και εμπνέεται τον τίτλο της χορογραφίας του από το εμβληματικό άλμπουμ του Τζον Κολτρέιν A Love Supreme (1965). 
Μαζί του επί σκηνής οι περφόρμερ Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα και Altin Huta. Η δραματουργία είναι της Ξένης Αλεξάνδρου (Porson’s Khashoggi). Τη μουσική, η οποία είναι ο πέμπτος ερμηνευτής της παράστασης, συνέθεσε ο Γιώργος Λαλιώτης. Τους φωτισμούς σχεδίασε η Μαρία Δερμιτζάκη και τα κοστούμια η Charlotte Paréja.

«A Line Supreme»
Τέσσερις χορευτές κινούνται γραμμικά κρατώντας μεγάλες επαγγελματικές σκούπες, οι οποίες υπαγορεύουν τις κινήσεις τους και παράλληλα αλληλεπιδρούν με το ηχητικό περιβάλλον της παράστασης δημιουργώντας διαφορετικούς ρυθμούς και εντάσεις. Ο σχεδιασμός των φωτισμών διαμορφώνει το αφηγηματικό πλαίσιο της χορογραφίας και τονίζει την αίσθηση της διαστολής και συστολής του χρόνου και του χώρου. 
Μέσα από το A Line Supreme, ο Αντρέα Ράμα, που θεωρεί τον χρόνο θεμελιώδες στοιχείο της κίνησης και αναδείχθηκε ως ταλέντο το 2016 στο Λουξεμβούργο μέσα από την πλατφόρμα-εργαστήριο TalentLAB#17, πειραματίζεται με οικείες γραμμικές κινήσεις της καθημερινής ζωής –εύκολα αναγνωρίσιμες από το κοινό. Στόχος του είναι να εξερευνήσει πώς επηρεάζονται τα συναισθήματα και τα αισθήματά μας όταν, μέσα από την κίνηση, οι γραμμές επιμηκύνονται σε μια περιοχή ενώ, την ίδια στιγμή, συρρικνώνονται σε κάποια άλλη.


Συντελεστές: 

Σύλληψη και χορογραφία: Andrea Rama (Porson’s Khashoggi)
Δραματουργία: Ξένη Αλεξάνδρου (Porson’s Khashoggi)
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Λαλιώτης
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Δερμιτζάκη
Κοστούμια: Charlotte Paréja
Περφόρμερ: Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα, Altin Huta, Andrea Rama


Πληροφορίες:

Tετάρτη 28, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018
Έναρξη: 20:00

Είσοδος: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 10€ ● 15€
Προπώληση: 210 7282333, megaron.gr 
και σε όλα τα καταστήματα Public

Διάρκεια: 70 λεπτά

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη,
Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107282333

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.