Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Συνομιλία με τον Άγγελο Δεληκάρη!

Το Art Magazino φιλοξενεί έναν νέο καλλιτέχνη, τον Άγγελο Δεληκάρη εν όψει της παράστασης του "Ping Pong" που θα ανέβει για δεύτερη χρονιά στον @χώρος τέχνης ασωμάτων από την Πέμπτη 8/11! 

Καλημέρα Άγγελε! "Ping Pong" ονομάζεται η νέα σου θεατρική δουλειά, θα θέλαμε να μας μιλήσεις λίγο για την παράσταση.
"Ping Pong, το παιχνίδι που ξέρουν να παίζουν όλοι οι μεγάλοι"... Αυτό, θα δείτε να αναγράφεται και φέτος στην αφίσα μας. Ο τίτλος μας, όπως καταλαβαίνετε, είναι μεταφορικός. Το έργο, οι χαρακτήρες βασικά, κινούνται γύρω  στο ψέμα, στην απάτη, στα μπερδέματα, στην ανάληψη ευθυνών ή την ευθυνοφοβία, πείτε το όπως θέλετε. Πάνω σε αυτό το καθημερινό, πλέον, "παιχνίδι" όπως ονόμασα στηρίζεται και η παράστασή μας. Είμαι σίγουρος, πως όλοι οι θεατές, θα δουν κάτι από την ζωή τους στο έργο μας. Μ’ έναν κωμικό τρόπο, που αποφασίσαμε να το μεταφέρουμε, φυσικά. 

Ποιος είναι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι;
Στο έργο κρατάω τον ρόλο του Πολ Πυρόν. Ο Πολ είναι ένας επιτυχημένος, πλούσιος επιχειρηματίας και τέλος (να τονίσω) παντρεμένος. Α! Και ΦΥΣΙΚΑ μεγάλος ψεύτης! Δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Ούτε στην γυναίκα του, ούτε στην ερωμένη του που ΦΥΣΙΚΑ έχει, ούτε στον κολλητό του, ούτε σε κανέναν. Είναι αυτός που κινεί τα πράγματα… Η μάλλον αυτός που τον κινούν τα πράγματα και δεν το έχει καταλάβει… 

Πως αισθάνεσαι που αυτή η παράσταση επαναλαμβάνεται λόγω μεγάλης επιτυχίας;
Νομίζω, πως έχω ακριβώς το ίδιο άγχος που είχα και την πρώτη χρονιά. Φέτος, έγιναν δύο αντικαταστάσεις στον θίασο όπως και κάποιες μικροαλλαγές στο κείμενο. Έχω την σιγουριά, για κάποια θέματα και κάποια άλλα δοκιμάζονται πρώτη φορά, οπότε αυτό με κάνει να νιώθω ό,τι νιώθω... Είναι άγχος, προσμονή, αγωνία;  Ίσως όλα. Πάντως εύχομαι, να αρέσουν αυτά που δοκιμάζουμε φέτος και να έχουμε την ίδια απήχηση. 

Μεταξύ ηθοποιού, σκηνοθέτη και συγγραφέα, ποιος "ρόλος" σου αρέσει περισσότερο;
Πολύ διαφορετικοί "ρόλοι", οπότε πολύ δύσκολη απάντηση. Ο καθ’ ένας, έχει τη δική του μαγική υπόσταση. Η αλήθεια είναι πως είμαι ηθοποιός και έτσι συστήνομαι. Η συγγραφή προέκυψε και η σκηνοθεσία επιλέχτηκε.  Επιλέγω να σκηνοθετώ τα κείμενά μου, γιατί πολύ απλά τα ξέρω. Ξέρω που θέλω να κινηθούν. Δεν γνωρίζω πως θα ήταν να βλέπω ένα κείμενό μου σε άλλη σκηνοθετική πορεία. Ίσως ήταν ενδιαφέρον, ίσως πάλι να ήταν και απογοητευτικό. 

Πες μας ένα περιστατικό που σου έχει μείνει αξέχαστο από την μέχρι τώρα πορεία σου.
Η στιγμή που κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι, τελικά, το επάγγελμα του ηθοποιού. Ο ηθοποιός, καλείτε να κάνει τη δουλειά του υπ’ όποια συνθήκη. Και δεν εννοώ, την κλιματολογική… Αν και αυτό ισχύει. Στην προκειμένη περίπτωση, εννοώ την ψυχολογική. Ο ηθοποιός καλείται να κάνει  τον άλλον να γελάσει στην κωμωδία, ενώ αυτός μέσα του για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να κλαίει. Και δυστυχώς, την χρονιά που πέρασε το βίωσα πολύ έντονα. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες όμως. 

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να βρει τον δρόμο του στο θέατρο;
Τον δρόμο του στο θέατρο θα τον βρει… Η ευκαιρία, όμως, δεν θα του δοθεί εύκολα. Είμαστε πολλοί νέοι καλλιτέχνες… Οι περισσότεροι ‘’άφαντοι’’. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κεντρικά θέατρα. Ηθοποιός είσαι, βέβαια, είτε παίζεις σε αυτές τις μεγάλες σκηνές είτε παίζεις σε υπόγεια. Δεν την χάνεις ποτέ την ιδιότητά σου. Απλά όταν κάποιος βρεθεί στην "επιφάνεια", τόσο πιο στρωτός θα είναι έπειτα ο δρόμος του.

Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με το θέατρο;
Η ανάγκη να ξεφύγω από τον Άγγελο. Μη παρεξηγηθώ… Δε λέω πως δεν με θέλω, δεν με αγαπάω κλπ. Προς Θεού... Υπήρξαν και υπάρχουν στιγμές στην ζωή μου παρ’ όλα αυτά, που αυτό το δίωρο που διαρκεί μια παράσταση χαίρομαι που ζω μέσα από τα μάτια του ήρωα που υποδύομαι. Απ’ την πρώτη φορά που καλέστηκα να παριστάνω ‘’κάποιον’’ κατάλαβα πως το θέατρο μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο, κυρίως στον ηθοποιό, πολλά παραπάνω πράγματα πέρα από το θέαμα αυτό καθ’ αυτό. 

Ξέρουμε ότι είσαι ένας ανήσυχος καλλιτεχνικά άνθρωπος, εκτός από το "Ping Pong" τι άλλο σχεδιάζεις για το μέλλον;
Αυτή η ανησυχία μου, θα με φάει… Έχω μόνιμα, να ξέρετε, ένα τετράδιο στη τσάντα μου, στο οποίο γράφω συνέχεια ιδέες, κρατάω σημειώσεις, συλλέγω ενδιαφέροντα στοιχεία και λοιπές πληροφορίες για έργα. Γενικά! Τόσες σελίδες ανακατεμένες με σκόρπια όνειρα. Τόσα "θα"… Σίγουρα, είναι έτοιμο το τρίτο κατά σειρά κείμενό μου με τίτλο "Δίχως…άλλο", που εύχομαι σύντομα να δείτε. Δύο ημιτελή, επιπλέον, το "Ida sa furse" και το "Plastic Σταχτοπούτα" καθώς στην άκρη βρίσκεται και η πρώτη μου απόπειρα για λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο "Άννα Μαρία Κλεονίκη". Αλλά όλα αυτά στα προσεχώς…

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" εδώ: "PING PONG" από Πέμπτη 08/11/2018 στον @χώρος τέχνης ασωμάτων

Λίγα λόγια για τον Άγγελο
O  Άγγελος Δεληκάρης,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο σε πολύ μικρή ηλικία. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή "ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΗΣ",  της Έλντας Πανοπούλου όπου στο δεύτερο έτος του κέρδισε και υποτροφία. Πέρα από τις δύο δικές του παραστάσεις,  έχει παίξει και στο θέατρο "ΔΙΑΧΡΟΝΟ"  με την Μαίρη Ευαγγέλου,  στο θέατρο Παραμυθίας σε έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Νίκος Κούνδουρος με την Γιώτα Κουνδουράκη,  σε Μιούζικαλ που παρουσιαζόταν στο θέατρο Βαφείο, σε διασκευή της Ροζίτας Σώκκου στο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε"  που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λιβανός καθώς και στο θέατρο "Ακάδημος" στην παράσταση "Το show" σε κείμενα Γιώργου Γαλίτη και σκηνοθεσία Ε. Πανοπούλου. Τηλεοπτικά έχει εμφανιστεί στη σειρά ''Ηρωίδες'' και "Ο άντρας των ονείρων μου" και   στην ταινία μικρού μήκους  ''Το μυστικό'' σε σκηνοθεσία Μ. Μανουσάκη, στην εκπομπή της Έλντας Πανοπούλου ''Ο παλιός είναι αλλιώς'' και τέλος στο βίντεο κλιπ  - τηλεταινία "Τα μαγικά σου χείλη" του Γιώργου Αλκαίου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Τα δύο πρώτα του κείμενα που έχουνε παρουσιαστεί είναι το "Σα θέλει η νύφη…Κι ο γαμπρός!" και το έργο "Ping Pong", που φέτος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στον χώρο τέχνης ασωμάτων. 


Επιμέλεια Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Λιναρίτης
© Art Magazino / 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.