Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από σήμερα Πέμπτη 25/10.

Ψυχρός Πόλεμος
Ασπρόμαυρος Παβλικόφσκι («Ida») με βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες. Ένας άντρας και μία γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματά τους αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Η Νύχτα με τις Μάσκες
Σαράντα χρόνια μετά από την πιο τρομακτική νύχτα του Halloween, ο μακάβριος εφιάλτης της Λόρι επιστρέφει όταν έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τον (αυθεντικό) μασκοφόρο Μάικ Μάγερς.


Hunter Killer
Υποβρύχια περιπέτεια με τον Τζέραρντ Μπάτλερ. O κυβερνήτης ενός αμερικανικού υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.


Εντιμότατοι Κλέφτες
Heist movie με τον Μάικλ Κέιν. Ένας άλλοτε διάσημος κλέφτης που πλέον είναι 77 ετών, συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία.


Τυφλό Σημείο
Ανεξάρτητη αμερικανική δραμεντί, από τις εκπλήξεις του Σάντανς. Στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ο Κόλιν προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες και σύντομα οι δύο κολλητοί θα βρεθούν σε νέες περιπέτειες…


Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ
Gay δράμα με την Κλόι Γκρέις Μόρετζ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Κάμερον οδηγείται σε ένα κέντρο «θεραπείας» γκέι εφήβων όταν ο φίλος της την πιάνει να ερωτοτροπεί με ένα κορίτσι. Εκεί, παρά τις εξοντωτικές ψυχολογικά συνθήκες, η νεαρή θα βρει μια πολυπόθητη νέα οικογένεια.


Mandy
Ο Νίκολας Κέιτζ φτάνει στα άκρα σε μια αιματοβαμμένη περιπέτεια εκδίκησης. Ο Ρεντ και η Μάντι ζουν ευτυχισμένοι σε ένα απομονωμένο καταφύγιο στο δάσος, μέχρι τη στιγμή που δέχονται επίθεση από μια παρανοϊκή θρησκευτική σέκτα. Μετά την επίθεση, ο Ρεντ που έχει χάσει τα πάντα, εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό που κορυφώνεται σε αιματοκύλισμα.


Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
Ακολουθώντας τον Μανώλη Γλέζο στο ασταμάτητο, πυρετώδες καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και στο ταξίδι του στην Ευρωβουλή, το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα σκιαγραφεί τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον μύθο.


Dance Fight Love Die - Ταξιδεύοντας Με Τον Μίκη
Ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας για τον Μίκη Θεοδωράκη. Από ένα ακατέργαστο οπτικό υλικό περίπου 600 ωρών που γύρισε σε διάστημα 30 ετών, ο Αστέρης Κούτουλας συμπυκνώνει μέσα σε μιάμιση ώρα στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη.


Ο Γκρινιάρης
Αγγλοαμερικανικό animation φαντασίας. Όταν το «ξόρκι απαισιοδοξίας» ενός σκοτεινού μάγου εξαφανίζει το γέλιο και την ευτυχία, ο νεαρός Τέρι αναλαμβάνει να λύσει τα μάγια και να ξανακάνει τον κόσμο χαρούμενο, όπως ακριβώς στα παραμύθια που του αφηγούνταν η γιαγιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.