Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Είδαμε "FROZEN" της Bryony Lavery στο "Από μηχανής θέατρο"

Είχαμε την τύχη να βρεθούμε στην πρεμιέρα της παράστασης "Frozen" στο Από μηχανής θέατρο. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με όλη την σημασία της έννοιας, με καθηλωτικές ερμηνείες και με συνεχείς εντάσεις και κορυφώσεις!

Στην αρχή παρακολουθούμε τις ιστορίες των τριών ηρώων να κινούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η ψυχίατρος που ερευνά τις συμπεριφορές των κατά συρροή δολοφόνων, η μάνα που έχει εξαφανιστεί το παιδί της και ο κατά συρροή δολοφόνος ανήλικων κοριτσιών. Ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες έχει να μας διηγηθεί την δική του προσωπική ιστορία, την δική του "παθογένεια" ή "αμαρτία". Σιγά σιγά πλέκεται και μπλέκεται το γαϊτανάκι των ιστοριών και οι ήρωες συναντιούνται. Πρώτα η ψυχίατρος με τον δολοφόνο, μετά η μάνα με τον δολοφόνο του παιδιού της και τέλος η ψυχίατρος με την μάνα. Καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης μας ταλανίζουν τα τρία ερωτήματα που διαβάσαμε στην υπόθεση του έργου: Υπάρχει οίκτος για έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών; Μπορεί μια μάνα να συγχωρέσει τον δολοφόνο του παιδιού της; Μπορεί μια ψυχίατρος να μας οδηγήσει μέσα από επιστημονικά μονοπάτια στην κατανόηση της παθολογίας ενός κατά συρροή δολοφόνου; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, ειδικά στα δύο πρώτα, δεν είναι τόσο εύκολο τελικά...

Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών είναι ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΕΣ! Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσο ρεαλιστικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς! Ο Σωτήρης Χατζάκης που έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας ενσαρκώνει τον δολοφόνο. Είναι τόσο ρεαλιστικός και πειστικός στον ρόλο του που σου έρχεται να χειροδικήσεις... στην αρχή τουλάχιστον γιατί οι ανατροπές του έργου είναι συνεχείς. Η σκηνοθεσία του ανθρωποκεντρική και μινιμαλιστική με έμφαση στον άνθρωπο και στις ψυχολογικές καταστάσεις χωρίς σκηνικά τερτίπια. Άλλωστε ένα τέτοιο έργο έτσι κατά την γνώμη μας πρέπει να προσεγγιστεί. Η Έφη Μουρίκη μας συγκλόνισε με την ερμηνεία της, οι σκηνές του θρήνου της θα μας μείνουν χαραγμένες στην ψυχή μας! Είναι η τραγική ηρωίδα της παράστασης και την ενσαρκώνει με απόλυτο ρεαλισμό. Ταυτίζεται με την τραγική γυναίκα και μας αποδεικνύει γι άλλη μία φορά πόσο μεγάλη ηθοποιός είναι! Τέλος η Δέσποινα Κούρτη είναι εκπληκτική στον ρόλο της, εκπληκτική τόσο στις "ιδιωτικές" της στιγμές, όσο και στις "επαγγελματικές" της παρουσιάσεις και συνεδρίες ως ψυχίατρος. Γενικά θέλουμε να πούμε πως κανένας από τους τρεις ηθοποιούς δεν ξεχωρίζει, είναι όλοι τόσο μα τόσο καλοί στους ρόλους τους που πραγματικά δεν έχουμε λόγια! Είναι από τις σπάνιες φορές που το θέατρο επιτελεί το έργο του σε άριστο βαθμό! Φύγαμε πλήρεις, γεμάτοι συναισθήματα και με τροφή για σκέψη. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" εδώ: FROZEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.