Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Είδαμε "Chameleon" στο Studio Μαυρομιχάλη!


Βράδυ Πέμπτης και παρακολουθήσαμε στο Studio Μαυρομιχάλη μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση με διαρκείς ανατροπές στην πλοκή της, που σε καθηλώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της! 
«Chameleon», ένα δικαστικό δράμα, στα όρια του αστυνομικού θρίλερ από την Ομάδα «Three», που θα κάνει τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο να την λατρέψουν. Η υπόθεση του έργου εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα της εποχής, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του επίσημου προφίλ για την κατά συρροή γυναίκα δολοφόνο στις Η.Π.Α.
Το κείμενο του Σπύρου - Ανδρέα Παπαδάτου και του Κωστή Μπασογιάννη καλογραμμένο, έξυπνο, με διαρκείς εναλλαγές, βάζουν τον θεατή από την αρχή σε αγωνιώδης διάθεση να περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης. Σε αυτό βοηθάει σημαντικά και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Μπασογιάννη με τις εναλασσόμενες σκηνές, που σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική, το video wall και τον φωτισμό στα πλαίσια του αστυνομικού θρίλερ σε καθηλώνουν.
Η Μαργαρίτα Καρακάση ως ιερόδουλος Μπέλα είναι εντυπωσιακή. Εκτός από την μοναδική της εξωτερική εμφάνιση, έχει μπει βαθιά στο ρόλο της ψυχικά άρρωστης ιερόδουλης, της αυτάρεσκης αλλά συνάμα και ενός ατόμου περιθωριοποιημένου που φέρει τα βαρίδια των παιδικών της χρόνων να την ακολουθούν.
Οι δύο ντετέκτιβς που αναλαμβάνουν την υπόθεση, ο Ντέξτερ (Σπύρος - Ανδρέας Παπαδάτος), η Σάντρα (Μαρία Γιαννιώτη) και ο ψυχαναλυτής εγκληματιών του FBI Άλεξ (Γιάννης Κοκορέτσας) σπουδαίοι ερμηνευτικά. Η χημεία μεταξύ τους στην προσπάθεια εξιχνίασης των εγκλημάτων βγαίνει απόλυτα εναρμονισμένη επί σκηνής.
Η παράσταση θίγει θέματα όπως: ο φεμινισμός, η ηθική/ανηθικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις της εποχής που μας ακολουθούν ως και σήμερα, θέματα ψυχιατρικής φύσεως, καθώς και πώς οι ναρκισσιστικές, εγωιστικές συμπεριφορές μπορεί να μας οδηγήσουν στην καταστροφή τελικά.
Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές για το άψογο τελικό αποτέλεσμα της παράστασης. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.


Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "κλικ" εδώ: CHAMELEON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.