Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Είδαμε "Ο Βαφτιστικός της Κυρίας" των Ενεκέν, Βεμπέρ και Ντε Γκορς σε διασκευή/σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα στη Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς!


Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή γιατί παρευρεθήκαμε σε μια εξαιρετική κωμωδία καταστάσεων στην Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς. 

Αναφερόμαστε στην παράσταση "Ο Βαφτιστικός της Κυρίας" των Ενεκέν, Βεμπέρ και Ντε Γκορς σε διασκευή/σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.
Υπόθεση του έργου; Ένας γοητευτικός και συνάμα ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από μια φωτογραφία την όμορφη νονά του, την οποία έχει να δει από την βάπτισή του! Είναι, όμως, ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος συμπολεμιστής του, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Όλα ανατρέπονται όταν ο αυστηρός Συνταγματάρχης Θείος, με την σημαία της ηθικής, τους πιάνει στα πράσα. Όταν όλα αυτά συνδέονται και με μια κληρονομιά που θα περάσει στα χέρια της ανηψιάς και τους συζύγου της, σε περίπτωση απώλειας της ζωής του θείου στο μέτωπο, τότε ξεκινάει μια μοναδική κωμωδία παρεξηγήσεων, συγκρούσεων, αλληλοκαλύψεων, κρυμμένων μυστικών.
Η υπόθεση εξελίσσεται ευχάριστα με άφθονο γέλιο από τα πρώτα λεπτά της παράστασης μέχρι το τέλος οπότε και όλα αποκαλύπτονται. Το κείμενο καλογραμμένο, η σκηνοθεσία και η διασκευή του Χάρη Ρώμα μοναδική. Εξαιρετικός και στο ρόλο του ηθικού Θείου Συνταγματάρχη. Ο Χάρης Ρώμας μέσα από την ερμηνεία του αυτή μας δείχνει και μια άλλη πτυχή του πηγαίου ταλέντου του που τον καθιστά μοναδικό ηθοποιό στο είδος του. Στα συν της παράστασης ότι δεν είχε καθόλου βωμολοχίες, οπότε το έργο μπορούν να το παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες!
Η Θεοφανία Παπαθωμά εντυπωσιάζει με την εξαιρετική της σκηνική παρουσία και ως ανηψιά του αυστηρού Συνταγματάρχη Θείου κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ παραμένει για το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης επί σκηνής. Υπέροχος και ο Όθων Μεταξάς ως ο γοητευτικός "βαφτιστικός" της Κυρίας που αν και παντρεμένος παρασύρεται από την ομορφιά της.
Δίπλα τους πολύ καλές ερμηνείες και άφθονο γέλιο προσφέρουν οι ταλαντούχοι Σωτήρης Καλυβάτσης, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη. Να αναφερθούμε και στο εξαιρετικό νέο ταλέντο που λέγεται Αντώνης Καλομοιράκης, που αν και ο πιο νέος σε ηλικία και θεατρική εμπειρία του θιάσου με το μπρίο και την σπιρτάδα του στέκεται επάξια δίπλα στους υπόλοιπους μεγάλους πρωταγωνιστές.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Μια παράσταση που πραγματικά αξίζει όλοι να παρακολουθήσουν!


Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.