Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Φεστιβάλ Επταπυργίου σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Φεστιβάλ Επταπυργίου στα πρότυπα του Φεστιβάλ Αθηνών φιλοδοξεί να διοργανώνει από το 2019 το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθώντας τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας εκδηλώσεις για πρώτη φορά και φιλοξενώντας μια όπερα κάθε χρόνο αλλά και καλεσμένους από το εξωτερικό. Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Άννα Μυκονίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που ενέκρινε την πρόσκληση των μετόχων του κέντρου σε τακτική γενική συνέλευση.

«Προγραμματίζουμε πάρα πολύ δυναμικά πράγματα για το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε, ενώ για το Φεστιβάλ Επταπυργίου υπογράμμισε ότι θα είναι δεκαπενθήμερο και θα φιλοξενεί εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι το Κέντρο Πολιτισμού ξεκίνησε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής και πρόσθεσε: «μας ενδιαφέρει να δίνουμε ένα στίγμα άλλο, εκείνο που μας πρέπει σαν Περιφέρεια» .

Απευθυνόμενη στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, αναφέρθηκε στο έργο του Κέντρου Πολιτισμού κατά το 2017, οπότε πραγματοποιήθηκαν 107 εκδηλώσεις και σχολίασε ότι ο κόσμος ακολουθεί πλέον τις εκδηλώσεις αυτές. «Όταν αναλάβαμε, πριν από 3,5 χρόνια, υπήρχαν περισσότερες από 60 αγωγές που εκκρεμούσαν και τα ποσά που χρωστούσε το Κέντρο Πολιτισμού ξεπερνούσαν τις 800.000 ευρώ. Σήμερα δεν υπάρχει καμία αγωγή να εκκρεμεί. Τα τελευταία χρήματα πληρώθηκαν τον Ιούνιο που μας πέρασε. Είναι όλα ρυθμισμένα, δεν υπάρχουν εκκρεμότητες» υπογράμμισε.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» σχολίασε ότι όταν ξεκίνησε η νέα θητεία της κ. Μυκονίου δεν θα πίστευε κάποιος ότι η εξέλιξη θα ήταν αυτή, ενώ αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού. Ζήτησε άλλωστε να διεκδικήσει η Περιφέρεια την παραχώρηση του κινηματοθέατρου «Αλέξανδρος».

Ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» διατύπωσε ερωτήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Κέντρου και για το κατά πόσο οι σχετικές διαδικασίες επηρεάζουν τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων.

Απαντώντας, η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Αθηνά Αηδονά, ανέφερε ότι η προηγούμενη απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν υλοποιήθηκε, χωρίς, όμως, να ευθύνεται κανείς ούτε από το Κέντρο Πολιτισμού ούτε από την Περιφέρεια. Επιπλέον τόνισε ότι ακολουθούν το ρυθμό τους οι νέες διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και υπογράμμισε ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.