Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Music (Τραγούδι)

Το Music είναι τραγούδι της Madonna το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο όγδοο και ομώνυμο στούντιο άλμπουμ της, το οποίο κυκλοφόρησε από την Macerick Records στις 21 Αυγούστου 2000. Το τραγούδι αυτό συμπεριλήφθηκε επίσης στα άλμπουμ της Madonna, Greatest Hits 2 (2001) και Celebration (2009).

Το τραγούδι λέει κυριολεκτικά ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Η σύνθεση και η παραγωγή είναι της ίδιας της τραγουδίστριας μαζί με τον Mirwais Ahmadzaï και ανήκει στις κατηγορίες του electropop και dancepop.

Το Music πήρε εξαιρετικές κριτικές από τους κριτικούς μουσικής, οι οποίοι επαίνεσαν την παραγωγή του, το βρήκαν πιασάρικο, κλαμπίστικο και διαφορετικό από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της Madonna. Έφτασε στην κορυφή των charts σε 25 χώρες. Πρώτo το Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Σεπτεμβρίου και ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη μέρα! Και στις δύο χώρες παρέμεινε νούμερο ένα για 4 συνεχόμενες εβδομάδες και νούμερο 2 για τις επόμενες 5. Ήταν το 12ο τραγούδι της τραγουδίστριας που έφτανε στην κορυφή! Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο τραγούδι της δεκαετίας του 2000. Το πρώτο είναι το Hung Up πάλι της Madonna.



To Video Clip σκηνοθεσίας Jonas Åkerlund, απεικονίζει την Madonna και τις φίλες της να δίνουν ένα πάρτυ στη λιμουζίνα της, της οποίας οδηγός ήταν ο κωμικός Ali G.



H Madonna για να προμοτάρει το Music, το ερμήνευσε στην εκδήλωση των ευρωπαϊκών βραβείων του MTV το  2000 και την επόμενη χρονιά στην 43η απονομή των βραβείων Grammy. 

Ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία "Single of the Year" και "Best Female Pop Vocal Performance". Το τραγούδι μέχρι στιγμής έχει συμπεριληφθεί σε 5 παγκόσμιες περιοδείες της ερμηνεύτριας. 

Drowned World Tour 2001

Re-invention Tour 2004


Confessions Tour 2006

Sticky and Sweet Tour 2008-2009

Rebel Heart Tour 2015

Τέλος η Madonna συμπεριέλαβε το Music στην εκπληκτική 12λέπτη performance της το 2012 στο Super Bowl Halftime Show.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.