Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Free City: Οι δωρεάν δράσεις της εβδομάδας (25-31/8)!


Σήμα κατατεθέν της θερινής περιόδου και δη του πιο ζεστού μήνα του έτους, η αυγουστιάτικη πανσέληνος ετοιμάζεται να φωτίσει ειδυλλιακά τον αθηναϊκό ουρανό και να δώσει παραπάνω αφορμές για βραδινές εξόδους. 

Με σημείο αναφοράς την Κυριακή 26 Αυγούστου, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε όλη την επικράτεια ανοίγουν ελεύθερα τις πόρτες τους εκτός ωραρίου και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον ολόγιομο δορυφόρο με εκδηλώσεις πολιτισμού, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου. Στην κορωνίδα, το μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και στήνει ένα αισθαντικό ταξίδι-αφιέρωμα στις σημαντικότερες συνθέσεις του ελληνικού κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα (9 μ.μ.). Περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις θα βρείτε εδώ.
Μια εκπληκτική κινηματογραφική μεταφορά ενός κορυφαίου βιβλίου κλείνει την Τετάρτη (29/8) τις προβολές του 8ου Athens Open Air Film Festival. Στις 9 το βράδυ, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου θα φωτιστεί από τις εικόνες της ταινίας «Ο Άρχοντας των Μυγών» του Πίτερ Μπρουκ, το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ. Από την άλλη, μία εξίσου καλή (και αποχαιρετιστήρια) ευκαιρία για τους σινεφίλ έρχεται στο ΚΠΙ «Σταύρος Νιάρχος» την Παρασκευή (31/8) με το κλασικό μιούζικαλ «Τραγουδώντας στη Βροχή» που άφησε εποχή με για τα αξεπέραστα τραγούδια του να κλείνει το φετινό πρόγραμμα του «Park your Cinema». Έτοιμοι να νιώσετε glorious feelings; Ραντεβού απόψε στις 9 το βράδυ.
Tα Αισχύλεια, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του δήμου Ελευσίνας που φτάνει φέτος το 44ο έτος και πιστοποιεί την συνέπεια αλλά και την πολυσυλλεκτική δυναμική που διαθέτει, σηκώνουν αυλαία αυτήν την Κυριακή (26/8) με μία δωρεάν συναυλία, σε μια πάγια, από το δήμο, προσπάθεια ο πολιτισμός να ανήκει σε όλους. Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη συναντιούνται στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας για μία μουσική ωδή στους Έλληνες ποιητές, ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου κά, όπως και μελοποιημένα ποιήματα των Κωνσταντίνου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη.
Εάν τον Ιούνιο απολαύσατε τα φεστιβαλικά ραντεβού του Δήμου Αθηνών σε πάρκα, κήπους και πλατείες, έχετε ακόμα να σημειώσετε ένα open air ραντεβού στην ατζέντα σας, προτού φτάσουν οι φθινοπωρινοί μήνες. Αυτή την Παρασκευή (31/12), η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων αποχαιρετά το καλοκαίρι στο Πάρκο Ελευθερίας (προαύλιος χώρος Κέντρου Τεχνών) με μία συναυλία αφιερωμένη στο λυρικό θέατρο. Οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος, Φίλιππος Μοδινός και Σταμάτης Μπερής συμπράττουν υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη σε μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά με ιταλικές -και όχι μόνο- μελωδίες, που ξεκινά στις 9 το βράδυ.
Με την πόλη μας να έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για όλο το έτος, το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου καταφτάνει μετά βαΐων και κλάδων στο Ζάππειο για να ενώσει αναγνώστες, συγγραφείς και εκδότες σε μια μεγάλη γιορτή. Με κεντρικό θέμα τη «Μελοποιημένη Ποίηση», από αυτή την Παρασκευή (31/12), τιμητικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, αφιερωματικές βραδιές, μουσικοποιητικές συναντήσεις και πόσα ακόμα ζωντανεύουν τον κόσμο των σελίδων δίνουν αμέτρητες αφορμές για να γνωρίσουμε νέους συγγραφείς και να διαλέξουμε το επόμενο αναγνωστικό μας ταξίδι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Αν ψάχνετε θέση για τα τελευταία (αλλά εξίσου δυνατά) καλοκαιρινά πάρτι, σας έχουμε τη λύση. Οι Action Hero, οι δυναμικοί περφόρμερ από το Μπρίστολ που τις τελευταίες μέρες τρέχουν το project του «Oh Europa» στο ΚΠΙΣΝ, κλείνουν το σύντομο residency στην πόλη μας με ένα πάρτι στις 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, υπό τις μουσικές του Dj the Dreamer. Την ίδια στιγμή, το ανατρεπτικό δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής Ninos du Brasil στήνει το δικό του μουσικό ταξίδι στα Πανοραμικά Σκαλιά, περνώντας από ιδιαίτερους και γεμάτους ένταση ήχους, σε θορύβους, ηλεκτρονική μουσική, ρυθμούς batucada και samba, old school και techno. Αν, πάλι, βρίσκεστε πιο κεντρικά και θέλετε να δείτε την πανσέληνο σε γκρο πλαν μετά μουσικής, η ταράτσα του Bios είναι μια καλή λύση. Δροσερά cocktail (έως τις 9 μ.μ. happy hour) και καλή διάθεση είναι όλα όσα χρειάζεσαι στο «August Full Moon party».

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.