Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Το Art Magazino στην πρεμιέρα των "Σκουπιδιών" στο θέατρο Από Κοινού

Το Art Magazino βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης "Τα σκουπίδια" του Γιάννη Ξανθούλη που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στην δροσερή αυλή του θεάτρου Από Κοινού το βραδάκι της Πέμπτης 5 Ιουλίου.
Τα σκουπίδια το υπέροχο έργο του Γιάννη Ξανθούλη και η μεγάλη επιτυχία του θεάτρου Αποθήκη που ανέβηκε την θεατρική περίοδο 1986-87, επανέρχεται το ίδιο υπέροχο και επίκαιρο όπως τότε. Ο θίασος του θεάτρου Από Κοινού δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Τι να πει κανείς για τους εκπληκτικούς μας ηθοποιούς Ελένη Γερασιμίδου και Αντώνη Ξένο καθώς επίσης και για τους υπέροχους Άκη Σιδέρη και Αγγελική Ξένου. Η Ελένη Γερασιμίδου, μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ηθοποιούς μας, μας μοιράζει απλόχερα το γέλιο και την συγκίνηση με τρομερή μαεστρία που εναλλάσσεται υπέροχα ειδικά στο νούμερο "Ερυθρός Σταυρός".  Κάθε φορά που την βλέπουμε επί σκηνής  αισθανόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε πραγματικά. Είναι ευλογία να βλέπεις αυτήν την γυναίκα να υποδύεται ρόλους! Το ίδιο και ο Αντώνης Ξένος. Το θεατρικό ζευγάρι εκτός από το πηγαίο του ταλέντο μας μοιράζει και το ήθος του. Το ήθος που είναι τόσο σπάνιο στις μέρες μας. Το καταλαβαίνει ο θεατής από την πρώτη στιγμή που βρίσκεται στο θέατρο τους. Άλλωστε, το έχουμε γράψει πολλές φορές, οι χώροι είναι οι άνθρωποι και αυτός ο τόσο "ζεστός" και φιλόξενος χώρος είναι ακριβώς οι άνθρωποι του. Ο Άκης Σιδέρης, ο "θεατρικός γιος" τους είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, έκλεψε τις εντυπώσεις στο νούμερο του "ο τρίτος δίσκος". Η Αγγελική Ξένου, γι άλλη μία φορά μας εντυπωσίασε με το μπρίο της και το εκπληκτικό της ταπεραμέντο, εξαιρετική ως "Σάντα Ζουμπουλιά". Η σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη, υπέροχη και ευρηματική, βλέπουμε τα "σκουπίδια" να λάμπουν κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα σκουπίδια όμως, ίσως είναι σκουπίδια για όσους εξυπηρετούν, στην ουσία όμως είναι άνθρωποι με συναισθήματα και ευαισθησίες. Η αφηγήτρια, η φωνή, η Νικολέτα Βλαβιανού είναι η πέμπτη ηθοποιός του θιάσου που παρόλο που δεν εμφανίζεται σαν φυσικό πρόσωπο είναι εκεί και είναι η όμορφη νότα και ο συνδετικός κρίκος του όλου εγχειρήματος. Τέλος όμορφη και ευαίσθητη η μουσική του Φίλιππου Παχνιστή.
Δυστυχώς το έργο αυτό που είχε γραφτεί πριν από 30 χρόνια παραμένει επίκαιρο. Και λέμε δυστυχώς γιατί καταλαβαίνουμε πόσο σύγχρονο είναι και πως ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ θα έπρεπε να είναι όλα διαφορετικά. Τα σκουπίδια υπάρχουν, παραμένουν και πολλαπλασιάζονται ενώ θα έπρεπε να έχουν εκλείψει γιατί οι άνθρωποι μόνο σκουπίδια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. "Σκουπίδι" είναι ό,τι δεν εξυπηρετεί το σύστημα! "Σκουπίδι" σταματά να είναι ό,τι συμβιβάζεται με το σύστημα. Πέρα από το γέλιο και την διασκέδαση, το έργο του Γιάννη Ξανθούλη σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα για την πραγματικότητά μας, να σκεφτείς και γιατί όχι να κάνεις την αυτοκριτική σου και να προσπαθήσεις να δεις και εσύ τα λάθη που έχεις κάνει ή πως έχεις αντιμετωπίσει εσύ, όπως και όλοι μας τα δικά σου "σκουπίδια". Άλλωστε, αυτός είναι ο πρωταρχικός ρόλος του θεάτρου; Να σε κάνει να σκεφτείς. Και μην ξεχνάτε, για κάποιους όλοι είμαστε σκουπίδια...

Το παρόν στην πρεμιέρα της παράστασης έδωσε ο Γ.Γ της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, πολιτικοί, καλλιτέχνες και φίλοι του θιάσου.


iNFO!
"Τα Σκουπίδια" του Γιάννη Ξανθούλη στην αυλή του Από Κοινού
Έναρξη: Πέμπτη 5 Ιουλίου
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 
Είσοδος με μπύρα ή αναψυκτικό:
12€ & 10€ (φοιτ.,ανεργ.,ΑμΕΑ)

Από Κοινού Θέατρο
Ευπατριδών 4, Γκάζι
τηλ. 211 4057249
email: apokoinou4@gmail.com

Χορηγός Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" ΕΔΩ!

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης
Photo © Art Magazino / 2018





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.