Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σαν σήμερα πέθανε ο Michael Jackson!


Ο βασιλιάς της ποπ μουσικής, έζησε μια ζωή μυθική, μέσα σε δόξα, πλούτη, ίντριγκες, σκάνδαλα και δυστυχία! 

Η δόξα δεν συγχωρεί, το μαύρο χρώμα του δεν ταίριαζε με όλα τα υπόλοιπα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και τα σκοτάδια του μυαλού του, αναζητούσε την τελειότητα με οποιοδήποτε τίμημα. 
Το τίμημα ήταν να φύγει... νωρίτερα απ' ότι του έπρεπε, καθώς είχε κι άλλη μουσική μέσα του να δώσει, κι άλλο ταλέντο να καταναλώσει κι άλλη ζωή να σπαταλήσει. Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον γεννήθηκε 29 Αυγούστου 1958 στην Ιντιάνα και πέθανε 25 Ιουνίου 2009 στο Λος Αντζελες.
Πολύπλευρο ταλέντο καθώς ήταν ασχολήθηκε με το τραγούδι, το χορό, τη σύνθεση και την παραγωγή, ενώ θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, εξ ου και ονομάστηκε "βασιλιάς" της ποπ. Τιμήθηκε μεταξύ άλλων μετά θάνατον με Βραβείο Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του. 
Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '60, με το ρόλο του τραγουδιστή της Motown (δισκογραφική εταιρεία) με το συγκρότημα The Jackson 5, που αποτελούσαν αυτός και τα 4 αδέλφια του, ενώ το 1971 είχε ήδη ξεκίνησει τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις. 
Η προσωπική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με τον δίσκο "Off the Wall" και από τότε μέχρι και το 2009 οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους πλέον εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. 
To "Thriller", που κυκλοφόρησε το 1982, πούλησε 105 εκατομμύρια αντίτυπα, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορια της μουσικής. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, οι ταινίες μικρού μήκους, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Britney Spears, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Από το 1993 και έπειτα, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με όχι καλές ειδήσεις παρότι αθωώθηκε σχεδόν για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε. 
Ακαρπες απέβησαν οι προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης του προσωπικού γιατρού του, όταν στις 25 Ιουνίου 2009 ο Τζάκσον έχασε τις αισθήσεις του στην πολυτελή κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. 
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες έλαβε επείγουσα κλήση στις 12.22 π.μ., ενώ έφτασε στο σημείο τρία λεπτά αργότερα. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίσθηκαν κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες και για μία ώρα μετά την άφιξή του εκεί, στις 1.13 π.μ. 
Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 π.μ. (τοπική ώρα). Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά προκαλώντας ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο, ενώ έφερε ακόμα και την κατάρρευση γνωστών μηχανών αναζήτησης. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και ότι ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. 
Είπαν επίσης ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Την αλήθεια την πήρε μαζί του.

Πηγή: cityportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.