Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κάθριν Χέπμπορν: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η θρυλική ντίβα με το κοφτερό μυαλό και τα 4 Όσκαρ!


Παραμένει μέχρι σήμερα - καθώς καραδοκεί η Μέριλ Στριπ που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων (21) και τρία Όσκαρ – η μοναδική ηθοποιός που έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και μάλιστα το πρώτο στην τρίτη μόλις ταινία της. 

Διένυσε εξήντα χρόνια επιτυχημένης κινηματογραφικής καριέρας, έζησε ένα μεγάλο απαγορευμένο έρωτα, ενώ πέρασε μία ζωή αντισυμβατική, κόντρα στα στερεότυπα του Χόλιγουντ. Αυτή ήταν η Κάθριν Χέπμπορν, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα 29 Ιουνίου 2003, από φυσικά αίτια στην οικογενειακή κατοικία των Χέπμπορν στην πόλη Old Saybrook του Κονέκτικατ.
Είχε γεννηθεί στις 12 Μαίου του 1907 στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πατέρας της ήταν χειρουργός, η μητέρα της φεμινίστρια με πολιτική δράση, ενώ η ίδια είχε ταλέντο στον αθλητισμό, ντυνόταν με παντελόνια και αρνούνταν να κρύψει τις πολιτικές της απόψεις. Το 1921 έχασε τον αδελφό της, γεγονός που τη συνέτριψε.
Αποφοίτησε το 1928 και πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου αφιερώθηκε στην υποκριτική. Την ίδια εποχή παντρεύτηκε για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή της, τον κροίσο Λάντλοου Σμιθ, με τον οποίο χώρισε έξι χρόνια αργότερα.
Η καριέρα της ήταν μεγαλειώδης, όπως και τα τέσσερα Όσκαρ που κέρδισε πανηγυρικά - και μην ξεχνάμε πως μεταξύ άλλων κατείχε τον τίτλο της Καλύτερης Ηθοποιού όλων των εποχών. Απέσπασε το τέταρτο και τελευταίο Όσκαρ της το 1981 για την ταινία «Στη Χρυσή Λίμνη», με συμπρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα, ο οποίος επίσης κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία του.
Όπως είναι γνωστό, η Χέπμπορν δεν εμφανίστηκε ποτέ για να παραλάβει τα βραβεία της στην τελετή - στα Όσκαρ βρέθηκε μόνο για να δώσει βραβείο - ενώ χρόνια αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι τα είχε παρατήσει σκονισμένα σε ένα μικρό ντουλάπι στην κουζίνα της.
Ο μεγάλος, απόλυτος έρωτας της ζωής της ήταν ο -επίσης- κορυφαίος ηθοποιός Σπένσερ Τρέισι. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Η Γυναίκα της Χρονιάς» (1941) και ερωτεύτηκαν σφόδρα.
Δεν παντρεύτηκαν - ο Τρέισι ήταν παντρεμένος, καθολικός και αρνούνταν να πάρει διαζύγιο - παρέμειναν ζευγάρι επί 26 χρόνια, μέχρι που πέθανε εκείνος, λίγες ημέρες αφότου ολοκλήρωσε το «Μάντεψε ποιος θα’ρθει το βράδυ» το 1967, το τελευταίο φιλμ στο οποίο εμφανίζονται μαζί (έπαιξαν σε 9 ταινίες) και ο τελευταίος του ρόλος στην οθόνη.
Η Κάθριν κράτησε τα προσχήματα μέχρι τον θάνατο της Λουίζ, νόμιμης συζύγου του Τρέισι επί 40 χρόνια. Μόνο τότε, το 1980, μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον άνδρα της ζωής της, παρά το γεγονός ότι, η σχέση τους ήταν γνωστή σε όλο τον πλανήτη.
Πλήρης ημερών, η Κάθριν Χέπμπορν όταν πέθανε το 2003, ήταν 96 χρονών και θάφτηκε στο νεκροταφείο Cedar Hill στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ. Προς τιμήν της εκτεταμένης θεατρικής προσφοράς της, τα φώτα του Μπρόντγουεϊ χαμήλωσαν για ώρα.

Πηγή: ifeelradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.