Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

4 κωμωδίες που θα μας δροσίσουν αυτό το καλοκαίρι!!


Λίγο Φαρ Ουέστ, πολύ μαύρο χιούμορ και μία δόση Φίνος Φιλμ... φέρνουν τέσσερις ελληνικές κωμωδίες που μας κρατούν συντροφιά αυτό το καλοκαίρι! 

Άγρια Δύση


Από 25 Ιουνίου όλη η Ελλάδα μπαίνει σε καουμπόικους ρυθμούς. Έρχεται η «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και της create4Art. 
Μία κωμωδία με όλα τα φόντα αμερικάνικου γουέστερν που διαδραματίζεται στην Κρήτη, το κατεξοχήν ελληνικό Φαρ Ουέστ, όπου μία δυναμική κρητικιά πασχίζει να κρατήσει ζωντανή την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τα δίδυμα παιδιά της. Όταν, όμως, εμφανίζεται στην οικογενειακή πανσιόν ένας μυστηριώδης πελάτης τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα μυστικά του παρελθόντος κι ένας πρωτοκλασάτος θίασος. Οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα και Τάσος Κονταράτος πρωταγωνιστούν σε μία πρωτότυπη κωμωδία.
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από 25 Ιουνίου έως 13 Αυγούστου με δύο σταθμούς στην Αττική, στις 17 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων "Άννα Συνοδινού" στο Βύρωνα και στις 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.


Ο φίλος μου ο Λευτεράκης


Αέρας παλιού ελληνικού σινεμά φυσάει στον θεατρικό κήπο του Χυτήριου. Το αθηναϊκό θέατρο τιμά τον μεγάλο δημιουργό για τα «100 και πλέον χρόνια Αλέκος Σακελλάριος» και ανεβάζει την κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο του μεγάλου δημιουργού ανέβηκε για πρώτη φορά το 1955 στο θέατρο Μπουρνέλλη, ενώ οχτώ χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο σινεμά. Μία κωμωδία γραμμένη στα πρότυπα του γαλλικού Boulevard γεμάτη ίντριγκες και παρεξηγήσεις σε συνδυασμό με το αστείρευτο ελληνικό χιούμορ. 
Ο Θόδωρος έχει "επινοήσει" έναν ανύπαρκτο φίλο από την Πάτρα, τον περιβόητο Λευτεράκη προκειμένου να έχει άλλοθι στα μάτια της Φωφώς, της γυναίκας του, όταν τριγυρίζει με τις ερωμένες του. Όταν όμως εμφανίζεται στο κατώφλι του σπιτιού ο κατά φαντασίαν φίλος του Θόδωρου, ο Λευτεράκης Τσαμπαρδής με το όνομα, δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του. Η γυναίκα του τον υποδέχεται με πολύ μεγάλη χαρά και επιμένει να τον φιλοξενήσουν και κάπως έτσι η ζωή του Θόδωρου γίνεται κόλαση ευτράπελων και κωμικών ανατροπών. Το κλίμα της Αθήνας του ’60, φλερτ και έρωτες με φεγγαράδες, κλεφτές ματιές και μυστικά ραντεβουδάκια, μεταφέρονται στο σήμερα από τη διασκευή Παπαθανασίου – Ρέππα, με μεγάλο σεβασμό στο πρωτότυπο θεατρικό κείμενο, κι από ένα καστ γνωστών ηθοποιών, και πιο συγκεκριμένα τους Μάνο Παπαγιάννη, Αγγελική Δαλιάνη, Δήμητρα Σιγάλα, Τζένη Διαγούπη, Μάνο Ιωάννου, Περικλή Λιανό και Γιάννη Ρούσσο. 
Στο θέατρο Χυτήριο από 14 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.


Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης


Φέτος είναι η χρονιά του Αλέκου Σακελάριου και η Αθήνα αναπολεί παλιές καλές εποχές δεκαετίας ’60. Η δημοφιλής κωμωδία «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης» των Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου ανέβηκε στο θερινό Θέατρο Αθηνά για να μας κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι. Ένας πολύ δυνατός θίασος ηθοποιών που έχει αποδείξει την αξία του στην καλή ελληνική κωμωδία και μας έχει χαρίσει στιγμές γέλιου εντός και εκτός μικρής οθόνης. 
Το ρόλο του Θανάση Βέγγου από την ομώνυμη ταινία του 1963 ερμηνεύει ο Σπύρος Πούλης, στην κλασική ιστορία του Θανάση, το επαρχιωτάκι που έρχεται στην Αθήνα να κάνει την τύχη του. Ένα μεγάλο αστέρι του μπουζουκιού, η Ρένα Νταλκά, τον βοηθάει να βρει δουλειά κι έτσι ξεκινάει μία σειρά «τραγικά» αστείων επεισοδίων όπου ο Θανάσης περνάει από πολλές δουλειές και ευτράπελες καταστάσεις μαζί με τους Κωνσταντίνο Καζάκο, Νικολέτα Καρρά, Σοφία Βογιατζάκη, χωρίς να καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. 
Στο θερινό θέατρο Αθηνά από 13 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου.


Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…


Ο Αλέξανδρος Ρήγας υπογράφει για 11η συνεχή χρονιά τη σκηνοθεσία της μαύρης κωμωδίας που έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ επιτυχίας. Ο λόγος για το έργο των Ρήγα – Αποστόλου «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» που γνώρισε επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και σε περιοδείες που ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό επιστρέφει μ’ έναν ανανεωμένο θίασο. Οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Σπύρος Μποφίλιος, Φωτεινή Ντεμίρη, Μάνος Πίντζης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου μας υπόσχονται να μας κερδίσουν με το μαύρο χιούμορ τους. 
Η ιστορία ξεκινά με την κηδεία του περιβόητου «μπαμπά» από τις δύο κόρες του που επιστρέφουν στο χωριό να κανονίσουν τα διαδικαστικά. Οι συγγενείς καθώς και οι φίλοι του μπαμπά τους συμπαραστέκονται, όμως η συμπεριφορά τους είναι λίγο λανθάνουσα… Μια μαύρη κωμωδία με ιδιαίτερες καταστάσεις και περίεργους πρωταγωνιστές, όπως μία μοιρολογίστρα με το περίστροφο κρυμμένο στη μαντίλα, ένας παραγιός πέφτουλας, ένας αγροφύλακας και μερικές φιλόδοξες δημοσιογράφους. 
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από 18 Ιουνίου έως 18 Αυγούστου με σταθμό στην Αττική το Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης στις 23 Ιουλίου.

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.