Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί άνοιξε το 71ο Φεστιβάλ Καννών!


Το φετινό φετινό Φεστιβάλ των Καννών άνοιξε με την προβολή της νέας ταινίας του Asghar Farhadi, Everybody Knows (Todos Lo Saben), στο Grand Théâtre Lumière στο Palais des Festivals την Τρίτη 8 Μαΐου. 

8η ταινία μεγάλου μήκους του Asghar Farhadi, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στα ισπανικά στην Ιβηρική Χερσόνησο, ξετυλίγει την ιστορία της Laura, η οποία ζει μαζί με το σύζυγό της και τα παιδιά της στο Μπουένος Άιρες. Όταν επιστρέφουν μαζί στο χωριό της στην Ισπανία για μια οικογενειακή γιορτή, ένα απροσδόκητο γεγονός αλλάζει την πορεία της ζωής τους. Η οικογένεια, οι δεσμοί της και οι ηθικές επιλογές που τους επιβάλλονται βρίσκονται, όπως και σε όλα τα γραπτά του Farhadi, στην καρδιά της πλοκής.
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές τους αστέρες Penélope Cruz και Javier Bardem από την Ισπανία και Ricardo Darín από την Αργεντινή. Ως συνήθως, ο Asghar Farhadi έχει επιλέξει μια ομάδα πρώτης κατηγορίας: ο José Luis Alcaine για τη φωτογραφία (τακτικός συνεργάτης των Pedro Almodóvar, Carlos Saura και Bigas Luna), η σχεδιάστρια κοστουμιών Sonia Grande (Midnight in Paris τπυ Woody Allen, από τον Alejandro Amenábar) και τον ιρανό συντάκτη Hayedeh Safiyari, συνεχίζοντας μια μακρά και γόνιμη συνεργασία με τον σκηνοθέτη αφού συνεργάστηκαν σε τέσσερις μεγάλες ταινίες του, μεταξύ των οποίων και οι δύο ταινίες του με βραβείο Όσκαρ.
Την περασμένη δεκαετία, ο Asghar Farhadi καθιερώθηκε γρήγορα ως ένας από τους πιο σημαντικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους κινηματογραφιστές του Ιράν, τόσο για τις έντονες όσο και προσεκτικά επεξεργασμένες γραφές του, καθώς και για τη δεξιοτεχνία του ρεαλισμού του ως σκηνοθέτη.
Στο Βερολίνο, το A Separation (2011) συγκέντρωσε τη Χρυσή Αρκούδα, καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα, το César και το Oscar για την καλύτερη ξένη ταινία. Στη συνέχεια, ο Farhadi εισήλθε στην επίσημη επιλογή των Καννών με το The Past (2013) και Ο Εμποράκος (2016), ο οποίος κέρδισε επίσης ένα βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ξένη ταινία.
Το Everybody Knows είναι παραγωγή του Memento Films (Alexandre Mallet-Guy) και της Morena Films (Álvaro Longoria). Οι διεθνείς πωλήσεις διαχειρίζονται η Memento Films International και η γαλλική διανομή από τη Memento Films.



Το 71ο Φεστιβάλ των Καννών διεξάγεται από την Τρίτη 8 έως το Σάββατο 19 Μαΐου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής η Cate Blanchett. 

Πηγή: culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.