Τρίτη 8 Μαΐου 2018

EUROVISION 2018: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός!


Τις τελευταίες δέκα περίπου μέρες, η Λισαβόνα έχει γίνει το κέντρο της Ευρώπης όσον αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! 

Η νίκη του Salvador Sobral στον περσινό διαγωνισμό ήταν μία αναπάντεχη έκπληξη για τους Πορτογάλους που λαμβάνουν μέρος στον μουσικό αυτό θεσμό από to 1964 και ως καλύτερη διάκριση είχαν την 6η θέση στη Eurovision του 1996, παρά το γεγονός ότι πολλές συμμετοχές τους έχουν κριθεί από τον κόσμο και τους fans ως ωραίες!
Με το σύνθημα «All Aboard» η Λισαβόνα φέτος ανοίγει την αγκαλιά της στην Ευρώπη και την Αυστραλία και υποδέχεται 43 συμμετοχές από αντίστοιχες διαγωνιζόμενες χώρες στο Altice Arena, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 θέσεων, χτισμένο το 1998.
Κεντρικές παρουσιάστριες και για τις τρεις μεγάλες βραδιές του διαγωνισμού (Ημιτελικός 1, Ημιτελικός 2 και Τελικός) θα είναι η Sílvia Alberto, η Daniela Ruah και η Catarina Furtado ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα κάνει μέσα από το γνωστό…green room (τον χώρο που φιλοξενούνται οι καλλιτέχνες) η Filomena Cautela.
Απόψε, Τρίτη 8 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί ο πρώτος Ημιτελικός της Eurovision 2018 για να ακολουθήσει ο δεύτερος τη Πέμπτη 10 Μαΐου και φυσικά ο Μεγάλος Τελικός τη βραδιά του Σαββάτου, 12 Μαΐου 2018!
Στον σημερινό, πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαεννέα χώρες, ανάμεσα στις οποίες τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος! Ωστόσο, μόλις οι δέκα από αυτές, που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα καταφέρουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά το Σαββάτου. Το αποτέλεσμα κρίνεται 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. 
Τα «μισά» αποτελέσματα του πρώτου Ημιτελικού έχουν ήδη κριθεί και φυσικά είναι αυτά των κριτικών επιτροπών, καθώς η ψηφοφορία και η βαθμολόγηση των συμμετοχών από αυτές γίνεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearsal (ο κόσμος συχνά την αποκαλεί Jury Rehearsal για αυτόν ακριβώς τον λόγο) που πραγματοποιείται μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του Ημιτελικού.

Οι δεκαεννέα χώρες (και οι συμμετοχές τους) που διαγωνίζονται απόψε είναι: 

(αναφέρονται με σειρά εμφάνισης) 

 1. Αζερμπαϊτζάν – X My Heart – Aisel
 2. Ισλανδία – Our Choice – Ari Ólafsson
 3. Αλβανία – Mall – Eugent Bushpepa
 4. Βέλγιο – A Matter Of Time – Sennek
 5. Τσεχία – Lie to me – Mikolas Josef
 6. Λιθουανία – When we’re old –  Ieva Zasimauskaitė
 7. Ισραήλ – Toy – Netta
 8. Λευκορωσία – Forever – Alekseev
 9. Εσθονία – La Forza – Elina Nechayeva
10.Βουλγαρία – Bones – Equinox
11.Π.Γ.Δ.Μ. – Lost and Found – Eye Cue
12.Κροατία – Crazy – Franka
13.Αυστρία – Nobody but you – Cesár Sampson
14.Ελλάδα – Όνειρό μου – Γιάννα Τερζή 
15.Φινλανδία – Monsters – Saara Aalto
16.Αρμενία – Qami – Sevak Khanagyan
17.Ελβετία – Stones – Zibbz
18.Ιρλανδία – Together – Ryan O’Shaughnessy
19.Κύπρος – Fuego – Ελένη Φουρέιρα

Ο συγκεκριμένος Ημιτελικός έχει χαρακτηριστεί από μεγάλη μερίδα κόσμου ως ένας από τους δυσκολότερους στην ιστορία του θεσμού καθώς παραπάνω από δέκα συμμετοχές έχουν ισάξιες δυνατότητες να προκριθούν στον γύρο του Τελικού. Αυτό συνεπάγεται με μία πραγματικά βαθμολογία-θρίλερ που θα λάβει χώρα το βράδυ και πως θα δούμε αρκετά καλά τραγούδια να μένουν εκτός.
Ο Πρώτος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2018 θα μεταδοθεί μεταξύ άλλων και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και το Καζακστάν…
Να ευχηθούμε από καρδιάς τόσο στην αποστολή της Ελλάδας μας με επικεφαλή την Γιάννα Τερζή όσο και στην Κυπριακή με την Ελένη Φουρέιρα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να έχουμε το βράδυ μόνο ευχάριστα αποτελέσματα! 



Πηγή: ogaegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.