Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου!


Κλασική μουσική από νεανικές ορχήστρες αλλά και jazz και world μουσική από γνωστούς καλλιτέχνες, ελληνική και ξένη pop με σύγχρονη ή και ρετρό ματιά, έντεχνο ελληνικό τραγούδι και μουσικές για κάθε γούστο και κάθε ηλικία! 

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου αρχίζουν με το αγαπημένο κορίτσι των καλοκαιρινών ραντεβού στον Κήπο, την Πέννυ Μπαλτατζή (14.6). Συνέχεια με την Γιορτή της Μουσικής (21.6), έναν θεσμό που αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης ήδη από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσής του. Με ελεύθερη είσοδο, φυσικά. Ο Ιούνιος στον Κήπο τελειώνει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25.6) με το πρόγραμμα «Κιθάρα-φωνή». Τον Ιούλιο, τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, όπως η Αngelika Dusk (5.7), οι Minor Project (9.7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13.7).
Μετά, ραντεβού τον Σεπτέμβριο, με jazz από το Takis Paterelis Quartet (13.9). Συνεχίζουν οι Katerine Duska και Albin Lee Meldau (14.9) ενώ υπάρχει και ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (21.9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is. Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22.9), με προσκεκλημένους την μεγάλη Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.
Μέσα στον καταπράσινο Kήπο του Μεγάρου ξεδιπλώνεται ο νέος χαρακτήρας του εστιατορίου «Fuga» - πιο κοσμοπολίτικος από ποτέ - , με τις μεσογειακές γεύσεις να συναντούν τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Οι προτάσεις του φετινού ανανεωμένου μενού αποτυπώνουν την πορεία του Δημήτρη Κατριβέση, του καινούργιου σεφ του «Fuga», στις χώρες όπου εργάστηκε τα τελευταία χρόνια και από τις οποίες επηρεάστηκε ποικιλοτρόπως: από τις πρώτες ύλες και τους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί μέχρι την αειφόρο μαγειρική και διατροφή. Tiradito, ceviche αλλά και κινέζικα bao buns και anticuchos συνυπάρχουν αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Garden που ετοιμάζει και φέτος η ομάδα του Xavier Μισαηλίδη.

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.