Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Arrested Development» - Η οικογένεια Μπλουθ επιστρέφει!


Η αμερικανική οικογένεια που άλλαξε τους κανόνες του sitcom κι έστρωσε το δρόμο στη μοντέρνα κωμωδία επιστρέφει στο Netflix. 

Γύρω στα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του comedy issue του «α», γράφαμε για τις πέντε καλύτερες κωμικές τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα και το γεγονός ότι το «Arrested Development» κέρδισε εύκολα μια θέση στην πεντάδα μας δεν ήταν έκπληξη για κανέναν, καθώς πρόκειται για μια σειρά που θεωρείται από πολλούς ακόμη και σήμερα συνώνυμο της σωστής, καθαρής αμερικανικής τηλεοπτικής κωμωδίας. 
Η έκπληξη όμως ήρθε λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Μαΐου, όταν ο δημιουργός της σειράς Μίτσελ Χάρβιτζ ανακοίνωσε μέσω twitter πως το «Arrested Development» επιστρέφει με 5ο κύκλο επεισοδίων «σύντομα, πολύ σύντομα» και συγκεκριμένα στις 29/5 στο Netflix, κάνοντας τους φαν της οικογένειας Μπλουθ να μετρούν αντίστροφα. 


Την παλαβή οικογένεια που πρωταγωνιστεί στη σειρά τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2003 μέσα από τη συχνότητα του FOX και δεν αργήσαμε λεπτό να μπούμε στο δυσλειτουργικό της σύμπαν. Ο πατέρας Τζορτζ Μπλουθ (Τζέφρι Τάμπορ) συλλαμβάνεται για οικονομικό σκάνδαλο και ο πιο συνετός από τους γιους του, ο Μάικλ (Τζέισον Μπέιτμαν), αναλαμβάνει τα ηνία της χρεωκοπημένης εταιρείας αλλά και της οικογένειας, που βρίσκεται μονίμως υπό διάλυση.
Η κυνική και αλκοολική μητέρα του Λουσίλ (Τζέσικα Γουόλτερ), που αρνείται πεισματικά να αποχωριστεί τα πλούτη, ο ευθυνόφοβος και ανίκανος μεγαλύτερος αδερφός του Γκομπ (Γουίλ Αρνέτ), που δηλώνει «επαγγελματίας» μάγος, ο μικρότερος αδερφός Μπάστερ (Τόνι Χέιλ), που έχει ένα αρρωστημένο δέσιμο με τη μητέρα του, η καλομαθημένη αδερφή Λίντσεϊ (Πόρσια ντε Ρόσι) με τον άεργο σύζυγό της Τομπάιας (ένας ξεκαρδιστικός Ντέιβιντ Κρος) και την αδιάφορη κόρη Μέιμπι (Αλάια Σόκατ) είναι αποφασισμένοι να του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Στο πλευρό του βρίσκεται μόνο ο γιος του (ο Μάικλ Σέρα στον ρόλο του πιο απολαυστικά αμήχανου εφήβου που έχουμε δει), ο οποίος ωστόσο υποφέρει από τα απανωτά λάθη του πατέρα του· διότι στην οικογένεια των Μπλουθ, την τυπική αμερικανική οικογένεια που λατρεύουμε να μισούμε, είναι όλοι εξίσου προβληματικοί και απλώς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Το βιτριολικό χιούμορ και οι ανατρεπτικές αφηγηματικές καινοτομίες της σειράς καθιέρωσαν ένα νέο είδος τηλεοπτικής κωμωδίας, που έθεσε τον πήχη του sitcom πολύ ψηλά. Το πρωτοφανές για τα τηλεοπτικά δεδομένα τρολάρισμα πρόσθεσε έξτρα πόντους στο κωμικό της στάτους – την ώρα π.χ. που κυκλοφορούσαν φήμες για το κόψιμο του «Arrested Development» εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης, οι σεναριογράφοι της σειράς επέλεξαν να σατιρίσουν το «Prison Break», τη μεγαλύτερη επιτυχία του FOX εκείνη την εποχή. 
Όπως αποδείχτηκε όμως, η σειρά ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της, οπότε από τις αρχές του 2006 και μετά οι φαν αρκέστηκαν σε επαναλήψεις από dvd και streaming, ανάγοντάς την παρ’ όλα αυτά σε παγκόσμια καλτ επιτυχία, ίσως τη μεγαλύτερη που γνώρισε οποια­δήποτε αμερικανική τηλεοπτική κωμωδία. Το Netflix αποφάσισε να αναβιώσει το «Arrested Development» γυρίζοντας και προβάλλοντας τον 4ο κύκλο, ο οποίος ωστόσο δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς εξαιτίας των υποχρεώσεων του καστ κάθε επεισόδιο επικεντρωνόταν σε έναν χαρακτήρα, χάνοντας έτσι το δυναμικό ensemble της οικογένειας Μπλουθ. 
Για τον 5ο κύκλο το Νetflix υπόσχεται να ενώσει ξανά «είτε τους αρέσει είτε όχι» όλα τα μέλη της οικογένειας (και τον Τζέφρι Τάμπορ, παρά τις πρόσφατες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση), προβάλλοντας στις 29/5 τα πρώτα οκτώ επεισόδια και αφήνοντας προς το παρόν ανοιχτή την ημερομηνία προβολής των επόμενων οκτώ – και τους φανατικούς θαυμαστές να ελπίζουν ότι δεν πρόκειται για ένα «huge mistake».

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.