Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

«Αθέατοι Στίχοι σε Μωβ Παρτιτούρες» την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 21:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις!


Ο πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις» την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 21:30 πρόκειται να φιλοξενήσει την εκδήλωση μουσικής δωματίου και ποίησης με τίτλο: «Αθέατοι Στίχοι σε Μωβ Παρτιτούρες». 

Ο ομποΐστας Σταύρος Θεοδωρόπουλος και ο πιανίστας Γιώργος Κότσικας ερμηνεύουν έργα ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, με τη συνοδεία ποιημάτων του Γ.Δ. Αναγνώστου και απαγγελία του ιδίου. Ερμηνεύονται έργα των: F. Schubert, F. Chopin, Fr. Poulenc, S. Rachmaninof, A. L. Weber, F. Mendelssohn, F. Liszt, G. Donizetti και N. Rota.
Τα ποιήματα αποτελούν επιλογές από την ποιητική συλλογή «Τα λάματα της πρώτης νιότης» (εκδόσεις Όστρια, 2017), από τη νέα, υπό έκδοση, ποιητική συλλογή «Μέσα στα Όμικρον του Ονείρου» (από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, Μάιος 2018), καθώς και από ανέκδοτα ποιήματά του Γ.Δ. Αναγνώστου.

Θεοδωρόπουλος Σταύρος: Γεννήθηκε στην Τρίπολη και σπούδασε πιάνο με τον Νικόλα Γιαβρούμη και τον Διονύση Μαλλούχο (Πτυχίο Άριστα παμψηφεί), Όμποε με τον Ευάγγελο Χριστόπουλο (Δίπλωμα Άριστα παμψηφεί), Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιώργο Κατραλή (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), ενώ παρακολούθησε μαθήματα Σύνθεσης με τον Άλκη Μπαλτά. Κατά τη διετία 2007-09 παρακολούθησε μαθήματα όμποε πλάι στον διεθνούς φήμης σολίστ Thomas Intermuehle στη Μουσική Ακαδημία της Ρώμης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο όμποε (Άριστα) από το ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, πλάι στον σολίστ Σπύρο Κοντό.
Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια μουσικής παιδαγωγικής και σεμινάρια όμποε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εμφανίζεται συχνά σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρας (σολίστ στο Κοντσέρτο για όμποε και ορχήστρα του Α.Marcello με τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου το Σεπτέμβριο του 2013) και παράλληλα διδάσκει μουσική σε δημόσια σχολεία και ωδεία.

Ο Γιώργος Κότσικας γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1980. Ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο με καθηγητή τον Νικόλα Γιαβρούμη στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης και συνέχισε στην Αθήνα, στην τάξη του Διονύση Μαλλούχου, με τον οποίο, τον Ιούνιο του 2000, απέσπασε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα, Α' βραβείο εξαιρετικής επίδοσης και ειδική διάκριση (χρυσό μετάλλιο). Τον Οκτώβριο του 2001 κέρδισε το 2ο βραβείο στον «1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών» που διεξήχθη στην Άνδρο. Έχει λάβει μέρος στον 7μηνο σεμιναριακό κύκλο «Πιάνο Χωρίς Σύνορα» του Αττικού Ωδείου (συντονιστής ο Διονύσης Μαλλούχος) και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με καθηγητές την Sontraud Speidel, την Marta Gulyas, την Μερόπη Κολλάρου, τον Άγγελο Σαραφιανό, την Μαρία Ευστρατιάδη και σε σεμινάριο παιδαγωγικών για το πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη. Έχει εργαστεί σε ωδεία ως καθηγητής πιάνου και από το 2017 συνεργάζεται με το Ωδείο Kodály. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες ως σολίστ και ως συνοδός σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχει επιμεληθεί δικές του και ξένες μουσικές παραγωγές. Είναι επίσης διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του ΕΜΠ (2003) και κάτοχος διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ (2005).

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων:

Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο dieleusis@gmail.com, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, 
Κυψέλη
Τηλ.: 2108613739
dieleusis@gmail.com , www.dieleusis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.