Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

“Η αλήθεια κάτω από τη μύτη μας” σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούλγαρη και Γιάννη Μακρυνόρη - Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στις 21:15 στη θεατρική σκηνή ‘‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’’


Πρόκειται για το αυθεντικό παγκοσμίου φήμης παιδικό μυθιστόρημα που έγραψε ο Κάρλο Κολόντι ‘‘Le avventure di Pinocchio’’σε μετάφραση της Ελισάβετ Αρσενιάν και θεατρική απόδοση Νίκου Ορέστη Χανιωτάκη με το γνωστό σκηνοθετικό δίδυμο Βούλγαρης-Μακρυνόρης να αναλαμβάνουν την υλοποίηση και καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου σκηνοθετώντας έναν πολυπληθή θίασο νέων ανθρώπων με μεράκι και έμπνευση. 

Ένα έργο ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, στην αυτοεκτίμηση και την αυτοκοροϊδία, στο όνειρο και την πραγματικότητα. Υποκρισία και σεμνότητα, αρετές και ελαττώματα, όλα είναι εδώ για να ζυγιστούν και να διαλέξουμε.

Η μαριονέτα ονειρεύεται, παρασύρεται, μετανιώνει, κάνει λάθη, καταλαβαίνει, αμφισβητεί, ντρέπεται, μπερδεύεται, συνειδητοποιεί... Θα φτάσει στο σημείο να κατανοήσει ποιος θέλει να είναι, και να δομήσει τη δική του ταυτότητα. Τα πρόσωπα του έργου σχηματίζουν το περιβάλλον τριβής. Ένα περιβάλλον που θα γίνει καταλύτης για την εξέλιξη του Πινόκιο και η αλήθεια μέσα από γλαφυρές και κωμικές καταστάσεις θα βρει το δρόμο της αναγνώρισης.

Η παράσταση με τα παραμυθένια κοστούμια και τις σκηνικές κατασκευές που επιμελήθηκαν οι Ελένη Κωσταρά και Φωτεινή Σιούτη συνδυασμένες με τις ονειρεμένες κινηματογραφικές εικόνες από τον Γιάννη Μακρυνόρη και την εμπνευσμένη αυθεντική μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Λιόλιου βρίσκει τον τρόπο να μας κάνει να γελάσουμε και ταυτόχρονα να προβληματιστούμε, να καταλάβουμε ότι η απόσταση από το όνειρο και την πραγματοποίηση του, ο τρόπος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία - στην ανεξαρτησία - είναι μπροστά μας, είναι η αλήθεια (που βρίσκεται) κάτω από την μύτη μας.



Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για να συνδράμουν στις ανάγκες και τους σκοπούς του ΠΑΑΠΑΒ (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με είδη πρώτης ανάγκης.

Το 1914 ιδρύθηκε το ΠΙΚΠΑ, αρχικά για την φροντίδα θυμάτων πολέμου. Αργότερα εξελίχθηκε σε προνοιακό φορέα για την φροντίδα και προστασία του παιδιού. Μετά το 1950, ιδρύθηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δυναμικότητας 400 κλινών και με ξεχωριστή Μονάδα Σπαστικών, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ).
Αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα, που ως στόχο έχει την προστασία,αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούλγαρης – Γιάννης Μακρυνόρης
Μετάφραση: Ελισάβετ Αρσενιάν
Θεατρική απόδοση κειμένου: Νίκος Ορέστης Χανιωτάκης
Διασκευή θεατρικής απόδοσης: Γιώργος Βούλγαρης- Γιάννης Μακρυνόρης
Πρωτότυπη μουσική - Τραγούδια – Στίχοι: Δημήτρης Λιόλιος
Κινησιολογία: Γιώργος Βούλγαρης
Δημιουργία βίντεο - μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μακρυνόρης
Κοστούμια - Σκηνικές Κατασκευές: Ελένη Κωσταρά - Φωτεινή Σιούτη
Φωτισμοί: Γιώργος Βούλγαρης
Δημιουργία Αφίσας & Προγράμματος: Γιάννης Μακρυνόρης
Οργάνωση Παραγωγής: Ζωή Καρούτζου - Φράγκου, Τούλα Τζανή, Χαρά Δελενίκα, Ιωάννα Χάιτα, Ελένη Κωσταρά


Παίζουν (αλφαβητικά):

Γιώργος Αρβανίτης
Σταύρος Αστεράτος
Νεφέλη Βλαχάκη
Δήμητρα Γεωργούλα
Αναστασία Δημοπούλου
Μικέλλα Καρούτζου
Ειρήνη Κολέρη
Βάσια Κουραχάνη
Κωνσταντίνα Λαβέντζη
Φωτεινή Σιούτη
Δανάη Τζανή
Επιφανία Τοπούζη

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στις 21:15

Θεατρική σκηνή ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Ανατολικής Ρωμυλίας 123,
Γλυφάδα
Τηλ: 2109620117, 6945208552

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.