Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Είδαμε την παράσταση "Η Σιδηρά Πρωθυπουργός" του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο Θέατρο Μπέλλος!


Βράδυ Παρασκευής στην Πλάκα και στο Θέατρο Μπέλλος για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Η Σιδηρά Πρωθυπουργός". 

Μια παράσταση απόλυτα ισορροπημένη και προσαρμοσμένη στην σύγχρονη πραγματικότητα. Η βασική πρωταγωνίστρια του έργου Γεωργία Σιακαβάρα υποδύεται την Σιδηρά Πρωθυπουργό, αρκετά επιβλητική σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά της παράστασης. Ο «πιστός» της γραμματέας Βασίλης Θεοδώρου γεμάτος φιλοδοξίες ανέλιξης και κρυφές επιδιώξεις και η πολυσχιδής καμαριέρα Γιούλη Κεφαλά, εναλλάσσεται ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το έργο καταφέρνει να σε προβληματίσει με τις αλήθειες του, αλλά συνάμα σου προσφέρει και στιγμές ποιοτικού γέλιου.  Το κείμενο του Μιχάλη Παπαδόπουλου περιεκτικό και εύκολα κατανοητό στον θεατή, ενώ η σκηνοθεσία απόλυτα εναρμονισμένη στις απαιτήσεις των ρόλων των 3 ηθοποιών. Μέσα στα 95 λεπτά της παράστασης βλέπεις σημερινές εικόνες από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Χώρας μέσα από τα μάτια των των τριών ηρώων της: μιας  σκληροπυρηνικής πολιτικού, μιας οργισμένης γυναίκας της διπλανής πόρτας και ενός καιροσκόπου και φιλόδοξου γραμματέα.
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δείτε την συγκεκριμένη παράσταση, θα σας κερδίσει τόσο το υπέροχο κείμενο και η έξυπνη σκηνοθεσία, όσο και η ερμηνεία των πρωταγωνιστών της. Μην την χάσετε!

Λιναρίτης Γιώργος


Λίγα λόγια για το έργο:

Στη σουίτα ενός ξενοδοχείου η πρωθυπουργός Μ., ο ιδιαίτερός της και μια καμαριέρα συναντιούνται σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας, ίντριγκας και πολιτικών σκανδάλων κάνοντας την ιστορία αυτή δυστυχώς πολύ επίκαιρη για τις μέρες μας.
«Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι, είναι αρένα», λέει η Μ. «Και το μαχαίρι στο καρφώνουν πισώπλατα».
Ένα πολιτικό θρίλερ μυστηρίου και ανατροπών, με πολύ χιούμορ και ανάσες γέλιου, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα του παρελθόντος με την ελπίδα στο μέλλον να μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Θεοδώρου, Γιούλη Κεφαλά, Γεωργία Σιακαβάρα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Παρασκευή στις 21:45, από 13 Απριλίου έως 4 Μαίου. 

Τιμή εισιτηρίων: 
15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Θέατρο Μπέλλος
Κέκροπος 1, 
Πλάκα 
Τηλ. 2103229889, fga.theatre@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.