Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

"Το Φιντανάκι" του Παντελή Χορν στο Θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία Ευτυχίας Αργυροπούλου, από 7 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη!


Ένα ερωτικό δράμα εποχής έρχεται στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο. 

Το κλασσικό έργο του Π. Χορν ζωντανεύει και φέρνει άρωμα παλιάς Αθήνας στην αυλή του Θεάτρου Χυτήριο από 7 Μαΐου κάθε Δευτέρα και Τρίτη 19:30. Μια αθηναϊκή αυλή την περίοδο του μεσοπολέμου.
Οι οικονομικές δυσχέρειες δοκιμάζουν τις αξίες και την ηθική καθημερινών ανθρώπων και φέρνουν στην επιφάνεια τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Ήρωες καθημερινοί – απλοί άνθρωποι μεταφέρουν την εποχή μέσα από την ηθογραφική ματιά του συγγραφέα. Η Τούλα, το φιντανάκι, ερωτεύεται το νεαρό Γιάγκο. Εκείνος όμως προδίδει τον έρωτα της για τα μάτια της όμορφης Εύας, μιας έμπειρης γυναίκας με γνωριμίες που εκείνος μπορεί να εκμεταλλευτεί.
Όταν αποκαλύπτεται η εγκυμοσύνη της Τούλας, η κυρά- Κατίνα, μια γυναίκα ''ελευθέρων ηθών'' θα θελήσει να βοηθήσει το Φιντανάκι και την οικογένειά του, φέρνοντας στην επιφάνεια ηθικά διλήμματα και καταστάσεις που δοκιμάζουν τον χαρακτήρα όλων των ηρώων. Ένα έργο διαχρονικό γεμάτο εικόνες από τα παλιά αλλά και ομοιότητες με την ηθική παρακμή και τα διλήμματα του σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Παντελής Χορν
Σκηνοθεσία: Ευτυχία Αργυροπούλου
Δραματουργία: Ανοιξιά Μπουντζιούκα
Εικαστική Επιμέλεια [Σκηνογραφία – Ενδυματολογία]: Ελένη Σουμή
Μουσική σύνθεση: Νίκος Κουβαρδάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης
Β. Σκηνοθέτη: Ηλιάννα Μπουζάνη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου
Οργάνωση Παραγωγής: Life n Art

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αντουλινάκη, Ευτυχία Αργυροπούλου, Μάνος Γερωνυμάκης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Αγγελική Παρδαλίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (ανέργων), 5€ (ατέλεια)
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πρεμιέρα 7 Μαΐου και μέχρι τέλος Μαΐου η παράσταση θα ξεκινάει στις 19:30, ενώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα παίζονται στις 20:00

Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ (Αυλή)
Ιερά Οδός 44, 
ΓΚΑΖΙ (Δίπλα στο Μετρό Κεραμικός)
Τηλ. 2103412313,  www.chytirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.