Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η τελευταία -κατά τον ίδιο- κινηματογραφική εμφάνιση του Ντάνιελ Ντέι Λιούις γίνεται αυτήν την εβδομάδα στην «Αόρατη Κλωστή», σε σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον.

Αόρατη Κλώστη
Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Πολ Τόμας Άντερσον κι έξι οσκαρικές υποψηφιότητες. Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50, ο ιδιόρρυθμος σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ που κυριαρχεί στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, βλέπει την απόλυτα ελεγχόμενη κι οργανωμένη ζωή του να αλλάζει ριζικά όταν γνωρίζει τη νεαρή Άλμα.

Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων
Προϊστορικό animation της Aardman («Οι Κότες το ’Σκασαν»). Στις απαρχές του κόσμου, ο πρωτόγονος Νταγκ μαζί με το πιστό κατοικίδιό του, τον Χόγκνομπ, αποφασίζει να σώσει την κοιλάδα όπου κατοικεί η φυλή του από τα κατακτητικά σχέδια του ισχυρού λόρδου Νουθ.


Τα Αστέρια Δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ
Σινεφίλ δραμεντί με τους Ανέτ Μπένινγκ και Τζέιμι Μπελ. Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Βρετανού ηθοποιού Πίτερ Τέρνερ, η ταινία ακολουθεί την παθιασμένη σχέση του με την μεγαλύτερή του σε ηλικία, εκκεντρική, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, Γκλόρια Γκράχαμ, στο Λίβερπουλ του 1978.


Dolphin Man
Ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου για τον μυθικό καταδύτη Ζακ Μαγιόλ του «Απέραντου Γαλάζιου». Μέρη που καθόρισαν τη ζωή του θρυλικού καταδύτη και σπάνια φιλμ γυρισμένα από του πρωτοπόρους φωτογράφους του υποθαλάσσιου κόσμου συνθέτουν ένα βιωματικό ταξίδι στο νερό που μεταφέρει το επείγον μήνυμα για την προστασία της θάλασσας αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.


April’s Daughter
Μεξικάνικο οικογενειακό δράμα του Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία»). Όταν η 17χρονη Βαλέρια μένει έγκυος, τα οικονομικά της προβλήματα είναι μεγάλα και ο φόβος της απέναντι στη νέα της ευθύνη ακόμα μεγαλύτερος. H ετεροθαλής αδελφή της αποφασίζει να καλέσει την επί χρόνια απούσα μητέρα τους για να την βοηθήσει όταν γεννηθεί το μωρό, αλλά σύντομα αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους οι δύο αδελφές κρατούσαν τη μητέρα τους σε απόσταση.

Ο Άντρας που Έριξε τον Λευκό Οίκο
Ο Λίαμ Νίσον υποδύεται τον Μαρκ Φελτ, το «Βαθύ Λαρύγγι» της υπόθεσης Γουότεργκεϊτ. Η αληθινή ιστορία του Μαρκ Φελτ, του δεύτερου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε γύρω από το σκάνδαλο της υπόθεσης Γουότεργκεϊτ το 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.