Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Είδαμε την παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη» σε κείμενο/σκηνοθεσία του Περικλή Μοσχολιδάκη στον Πολυχώρο Vault


Μια μοναδική παράσταση παρακολουθήσαμε στον Πολυχώρο Vault χθες βράδυ. Το θέμα της παράστασης; Η ζωή της μάνας του Σολωμού, την οποία μέχρι και χθες δεν γνώριζα, καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες της ζωής του μεγάλου μας ποιητή. Ο τίτλος της; «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη». 

Το κείμενο του έργου σε διάλεκτο της Ζακύνθου του 1800, γραμμένο με μαεστρία από τον σκηνοθέτη της παράστασης Περικλή Μοσχολιδάκη. 
Η ερμηνεία της κυρίας Κατσιπάνου, ως μητέρας του Σολωμού, συγκλονιστική. Η πρωταγωνίστρια, μέσα από την απλότητά της, καταφέρνει εντελώς μόνη της πάνω στη σκηνή, να αναπαραστήσει μπροστά μας ένα ζωντανό κόσμο από διαφορετικά συναισθήματα και χαρακτήρες. Η ερμηνεία της καθηλωτική. Αν και οι μονόλογοι, σε προσωπικό επίπεδο, σπάνια με κρατούν σε αγωνία καθόλη την διάρκειά τους, ο εν λόγω μονόλογος κράτησε το ενδιαφέρον μου στην ίδια αμείωτη ένταση σε όλο το 80λεπτο διάρκειάς του. 
Στο μουσικό ντύσιμο της παράστασης, με την βοήθεια του βιολοντσέλου, ο μοναδικός Κωνσταντίνος Χίνης.
Μια παράσταση ιδιαίτερη, ξεχωριστή, που σε ακολουθεί ώρες μετά. Πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Περικλή Μοσχολιδάκη, για το εξαίρετο κείμενο και την σκηνοθεσία της «Διάφανης» όσο και στην πρωταγωνίστρια Μάγδα Κατσιπάνου, που αν και η πρώτη της επαγγελματική δουλειά, μας δείχνει ότι με το μοναδικό της ταλέντο έχει να προσφέρει πάρα πολλά στο χώρο του Θεάτρου και όχι μόνο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την μοναδική αυτή εμπειρία που μας προσφέρατε και που δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Λιναρίτης Γιώργος

Για να δείτε πληροφορίες για την παράσταση κάνετε ένα "click" ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.