Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Θύμιος Ατζακάς στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018!


Θύμιος Ατζακάς, ένας θεσσαλονικιός ουτίστας, γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συνεργασία του με το σύνολο παλαιάς μουσικής Εx Silentio. Ένας βραβευμένος μουσικός που ακροβατεί με άνεση ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, ανάμεσα στα κλασικά και στα παραδοσιακά ακούσματα, ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Ένας καλλιτέχνης με σπουδές κλασικής κιθάρας –και όχι μόνο– που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και ανακαλύπτει νέους μουσικούς προορισμούς, όπως η «πολυδόνητη Udopia, μια χώρα όπου έτριξε κάποτε ένα ευλύγιστο κομμάτι αρχαίου ξύλου και στάλαξε αρμονία». 
«Udopia» είναι και ο τίτλος της συναυλίας του Θύμιου Ατζακά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος αλλά και του ομώνυμου cd του, το οποίο διακρίθηκε πρόσφατα στην κατηγορία Crossover του German Record Critics’ Award, έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς στον χώρο της δισκογραφίας.
Μια εξαιρετική παραγωγή με πρωτότυπες συνθέσεις και δύο επεξεργασίες-διασκευές επάνω σε μουσική του Eric Satie και του ρωμιού συνθέτη και λυράρη Νικολάκη. «Udopia», ένα ταξίδι ονειρικό σε έναν τόπο γεμάτο ήχους που θυμίζουν την παλλόμενη άμμο και τους κρυμμένους χυμούς κάτω από τον φλοιό του κέδρου της ερήμου...
Σε αυτή του τη μουσική περιπλάνηση στο Μέγαρο τον συντροφεύουν ο James Wylie (σαξόφωνο, πολίτικη λύρα), ο Νίκος Παραουλάκης, ο Κώστας Αναστασιάδης, η Ηλέκτρα Μηλιάδου, ο Δημήτρης Ζαχαράκης και η τραγουδίστρια Αυγερινή Γάτση (έκτακτη συμμετοχή).

Συμμετέχουν:

James Wylie │σαξόφωνο, πολίτικη λύρα
Νίκος Παραουλάκης │νέι
Κώστας Αναστασιάδης│τύμπανα
Ηλέκτρα Μηλιάδου │ τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα
Δημήτρης Ζαχαράκης │ μαρίμπα, κρουστά
Θύμιος Ατζακάς │ ούτι

Έκτακτη συμμετοχή
Αυγερινή Γάτση │τραγούδι

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 20:30

Tιμές εισιτηρίων: 7€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 10€, 15€

Eισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.