Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η 47η ταινία του Γούντι Άλεν «Wonder Wheel» κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα, γυρίζοντας την Κέιτ Γουίνσλετ στη ρετρό Νέα Υόρκη των ‘50s.

Το Τετράγωνο
Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια ανατρεπτικά (αντι)φιλότεχνη κομεντί. Ένας καταξιωμένος εικαστικός επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης οδηγείται σε υπαρξιακή κρίση και ζει αυτοκαταστροφικές σκηνές καθημερινής τρέλας στην προσπάθειά του να βρει το κλεμμένο κινητό και πορτοφόλι του.


Wonder Wheel
Η Κέιτ Γουίνσλετ συναντά τον Γούντι Άλεν. Στο Κόνι Άιλαντ της δεκαετίας του ’50, η σύζυγος ενός μεσήλικα χειριστή καρουζέλ στην παραλιακή Προμενάντ ερωτεύεται παράφορα τον ίδιο νεαρό ναυαγοσώστη με την θετή της κόρη.


Εγώ, Ο Κολοκυθάκης
Πρωτότυπο γαλλικό animation πάνω στην απώλεια, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, ένα 9χρονο αγόρι με το παρατσούκλι «Κολοκυθάκης» μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο όπου παρά τις δυσκολίες θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη αλλά και μια νέα οικογένεια.


Νήμα
«Ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας» του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Μια βαθιά πολιτικοποιημένη μητέρα βιώνει τις επιπτώσεις της συμμετοχής της στο αντιδικτατορικό κίνημα προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ των πολιτικών υποχρεώσεων και της ανατροφής του παιδιού της, την ώρα που ο γιος της ψάχνει να βρει τη δική του ταυτότητα.


Η Ζούγκλα
Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ χάνεται στα αφιλόξενα δάση της Βολιβίας. Μια παρέα φίλων ακολουθεί έναν οδηγό σε ένα ταξίδι στη βολιβιανή ζούγκλα, ψάχνοντας για ένα ινδικό χωριό. Όταν ένας από αυτούς χωρίζεται από την υπόλοιπη ομάδα, ξεκινά η πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωή του.


Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου
Οι Κακές Μαμάδες δέχονται τη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη των… μαμάδων τους. Τρεις μαμάδες αποφασίζουν να «επαναστατήσουν» και να απολαύσουν τα Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της προετοιμασίας μιας ιδανικής οικογενειακής γιορτής με τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα και εορταστικούς στολισμούς. Τα πάντα όμως ανατρέπονται, όταν οι καταπιεστικές μαμάδες τους κάνουν την εμφάνισή τους...


Ο Θησαυρός
Ριμέικ του «Θησαυρού του Μακαρίτη» με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, Παύλο Χαϊκάλη και Σωτήρη Καλυβάτση. Η Θεώνη, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο μακαρίτης σύζυγός της, διαδίδει πως στον χρεοκοπημένο της ξενώνα της κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός και σύντομα τα δωμάτιά της γίνονται ανάρπαστα από θησαυροθήρες που φέρνουν τα πάνω-κάτω στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης.


Μήδεια
Ευριπίδης, Πιέρ-Πάολο Παζολίνι και Μαρία Κάλας. Ο Ιάσωνας επιστρέφει από την αργοναυτική εκστρατεία κι είναι έτοιμος να παντρευτεί την Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα, εγκαταλείποντας την σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, την Μήδεια, η οποία, εξοργισμένη, καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

Πηγή: Αθηνόραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.