Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιού κάνει πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα και ταξιδεύει τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη ως την «Τζαμάικα».

Τζαμάικα
Τρυφερή κομεντί με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Φάνη Μουρατίδη. Δύο αδέλφια, ένας οδηγός ταξί και ένας διάσημος τηλεπαρουσιαστής, που μεγάλωσαν δεμένοι και με κοινά όνειρα, ζουν πια αποξενωμένοι λόγω μιας ασήμαντης παρεξήγησης. Ένα συνταρακτικό γεγονός όμως θα γίνει αφορμή για να αναθερμανθεί η σχέση τους.


Όλα τα Λεφτά του Κόσμου
Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μισέλ Γουίλιαμς και Κρίστοφερ Πλάμερ σε δραματικό θρίλερ του Ρίντλεϊ Σκοτ. Όταν ο 16χρονος εγγονός του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο πέφτει θύμα απαγωγής, η μητέρα του αναλαμβάνει μόνη της τη διάσωσή του καθώς ο αμείλικτος δισεκατομμυριούχος παππούς του αρνείται να πληρώσει τα λύτρα.


Φερδινάνδος
Animation για έναν μεγάλο ταύρο με ακόμα μεγαλύτερη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος και θα τον αιχμαλωτίσουν, ο αγαθός ταύρος που ακούει στο όνομα Φερδινάνδος, με τη βοήθεια της «αταίριαστης» ομάδας του, ξεκινά τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του με σκοπό να επιστρέψει στην οικογένειά του.


The Florida Project
Αμερικανική ανεξάρτητη δραμεντί με οσκαρικές φιλοδοξίες. Η εξάχρονη Μούνεϊ ζει με την ζωηρή επαναστάτρια μητέρα της σε ένα πολύχρωμο μοτέλ στα περίχωρα του Ορλάντο και περνά το καλοκαίρι της κάνοντας διάφορες αταξίες με τα σκληρά παιδιά της γειτονιάς. Όταν η μητέρα της μπαίνει στην πορνεία για να πληρώσει το ενοίκιο, η ζωή των δύο γυναικών θα αλλάξει δραματικά.


Τζάνγκο ο Βασιλιάς του Σουίνγκ
Βιογραφία του τζαζ κιθαρίστα Τζάνγκο Ρέινχαρντ και σκηνοθετικό ντεμπούτο του παραγωγού Ετιέν Κομάρ. Την στιγμή που οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί, ο τσιγγάνος σουίνγκ κιθαρίστας Τζάνγκο Ράινχαρτ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του στο Παρίσι του 1943. Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγό και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδραση τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.


Ο Στόχος
Η απόπειρα δολοφονίας του ναζί «Χασάπη της Πράγας» Ράινχαρντ Χέιντριχ. Στο αποκορύφωμα του τρίτου Ράιχ, δύο νεαροί στρατιώτες, ο Γιόζεφ Γκάμπσικ και ο Γιάν Κούμπις, έχουν ως αποστολή να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «ανθρωποειδές», δηλαδή τη δολοφονία του αδίστακτου ναζί Ράινχαρντ Χάιντριχ, επικεφαλής των SS, της Γκεστάπο και πρωτοστάτη της «τελικής λύσης».


Dede
Κοινωνικό δράμα της Γεωργιανής Μάριαμ Κατσβάνι. Σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό του Καυκάσου, η νεαρή Ντίνα έρχεται αντιμέτωπη με τις αυστηρές παραδόσεις και αρχές του τόπου της, όταν ο Ντέιβιντ, ο νεαρός που διάλεξε ο παππούς της για σύζυγό της, επιστρέφει από τον πόλεμο φέρνοντας μαζί του έναν συστρατιώτη του, τον οποίο η Ντίνα ερωτεύεται.


The Bachelor 2
Έρχεται στις αίθουσες τη Δευτέρα 25/12
Σίκουελ της εμπορικά πετυχημένης κωμωδίας με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη και Νίκο Βουρλιώτη. Ο επικείμενος γάμος ενός παλιού τους φίλου δίνει αφορμή στην παρέα για ένα ακόμη μπάτσελορ με επικές συνέπειες. Το πάρτι διοργανώνεται στα Σφακιά, όπου θα γίνει ο γάμος, και τους φέρνει αντιμέτωπους με τους αυστηρούς συγγενείς της νύφης και τις περίφημες κρητικές βεντέτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.