Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» μας ταξιδεύει για όγδοη φορά σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά, ενώ έρχεται το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο «Η Ψυχή και το Σώμα» της Ίλντικο Ενιέντι.

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi
Οι περιπέτειες σε ένα γαλαξία πολύ πολύ πολύ μακριά συνεχίζονται. Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα σε ένα μεγαλύτερο κόσμο στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» (2015), η Ρέι συνεχίζει το επικό της ταξίδι με τους Φιν, Πο και Λουκ Σκάιγουοκερ στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας.

Η Ψυχή και το Σώμα
Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία. Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αν και διστακτικοί και φοβισμένοι από αυτήν την παράξενη σύμπτωση, αποφασίζουν να αναβιώσουν το όνειρό τους στο φως της ημέρας.

Πολυξένη
Δράμα εποχής της Δώρας Μασκλαβάνου με την Κάτια Γκουλιώνη. Ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινοπολιτών υιοθετεί μια δωδεκάχρονη ορφανή ελληνοπούλα και της προσφέρει μια πλούσια ζωή μακριά από το ορφανοτροφείο αλλά και τον μικρότερο αδερφό της βάζοντας στόχο την κληρονομιά της.

Coco
Η μεξικανική Ημέρα των Νεκρών εμπνέει το νέο animation της Pixar. Για χρόνια ολόκληρα η οικογένεια Ριβιέρα στο Μεξικό έχει απαγορεύσει τη μουσική καθώς την θεωρεί κατάρα. Ο δωδεκάχρονος Μιγκέλ όμως τη λατρεύει και θα φτάσει μέχρι τη Χώρα των Προγόνων ώστε να βρει τον θρυλικό τραγουδιστή προπάππου του και να λύσει την κατάρα της οικογένειάς του.

Χριστούγεννα και Σία
Γαλλική κωμωδία με τον Αλέν Σαμπά. Όταν όλα τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη αρρωσταίνουν λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αϊ-Βασίλης επισκέπτεται τη γη μαζί με τους τάρανδούς τους ώστε να βρει μια λύση και να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ
Κινέζικη κοινωνική δραμεντί με βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν. Για να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα που παρέχει το κράτος σε νιόπαντρα ζευγάρια, η Λι και ο σύζυγος της παίρνουν ψεύτικο διαζύγιο. Όταν όμως το διαζύγιο βγαίνει, ο άντρας της μετακομίζει στο διαμέρισμα με μια άλλη γυναίκα. Εξαπατημένη από τον πρώην άντρα της, η Λι τα βάζει με το σύστημα δικαιοσύνης.

The Wonder Kid
Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Παντελεάκη για το μποξ. Η ιστορία του 19χρονου πυγμάχου Αλέξη Τσανικίδη, τον οποίο η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας βάφτισε ως το «παιδί θαύμα» του αθλήματος.
The Wonder Kid from Yiorgos Panteleakis on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.