Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Οι ταινίες της Εβδομάδας

Αυτήν την εβδομάδα ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενσαρκώνει τον «Καζαντζάκη» σε ένα ακόμα κινηματογραφικό πορτρέτο ενός σπουδαίου Έλληνα δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή.

Καζαντζάκης
Ο Γιάννης Σμαραγδής βιογραφεί τον κορυφαίο Έλληνα λογοτέχνη. Η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο».


Lucky
Ο τελευταίος ρόλος του Χάρι Ντιν Στάντον σε ένα συγκινητικό ανεξάρτητο δράμα. Ο Λάκι είναι ένας 90χρονος άθεος, που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Λάκι ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.


Good Time
Αστυνομική περιπέτεια με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Όταν η ένοπλη ληστεία μιας τράπεζας πηγαίνει στραβά, ένας από τους κακοποιούς έχει στην διάθεσή του μερικές μόνο ώρες ώστε να απελευθερώσει τον αδελφό του από το νησί Ράικερς, μία από τις σκληρότερες φυλακές της Νέας Υόρκης.


Το Μυστικό Των Μάρομποουν
Ο σεναριογράφος του «Ορφανοτροφείου» σκηνοθετεί ένα αγγλόφωνο θρίλερ τρόμου. Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν και τα τρία μικρότερα αδέλφια του, οι οποίοι κρατούν κρυφό τον θάνατο της αγαπημένης τους μητέρας ώστε να συνεχίσουν να ζουν όλοι μαζί, απειλούνται από ένα διαβολικό πνεύμα που φαίνεται να κατοικεί στη σοφίτα του σπιτιού τους.


Η Τελευταία Οικογένεια
Βιογραφία του Πολωνού ζωγράφου Ντζίζλαβ Μπεκσίνσκι. Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ ότι η οικογενειακή ζωή είναι μια εύκολη υπόθεση και η ταινία εξηγεί τον λόγο, ακολουθώντας την ασυνήθιστη ιστορία του ίδιου, της γυναίκας του, Ζοφία, και του ταλαντούχου αλλά και νευρωτικού γιου τους, Τόμας.


Χωρίς Διέξοδο
Περιπετειώδες θρίλερ με τους Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς και Άντονι Χόπκινς. Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη Γερμανία. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια, ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και τον φέρνει αντιμέτωπο με την γερμανική μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.