Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η υπερηρωική λεγεώνα του «Justice League» κυριαρχεί στην επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα με τον Ελβετό auteur Μίκαελ Χάνεκε να υπογράφει το «Happy End».

Justice League
Ο Μπάτμαν και η Γουόντερ Γούμαν συγκεντρώνουν την ελίτ των υπερηρώων για να σώσουν την ανθρωπότητα. Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Στο πλάι τους θα έρθουν ο Φλας, ο Άκουαμαν και ο Σάιμποργκ.


Happy End
Οικογενειακό δράμα με δόσεις μαύρου χιούμορ από τον auteur Μίκαελ Χάνεκε. Μια αστική οικογένεια καλείται να αντιπετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν στις επαγγελματικές και μεταξύ τους σχέσεις, αδιαφορώντας για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως η προσφυγική κρίση που βρίσκεται στο φόντο.


Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής
Δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία με τον Τζέικ Τζίλεγχαλ. Πρόκειται για την ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν ο οποίος επέζησε της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοστώνη το 2013 κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης, και αναδείχθηκε σε ηρωϊκό πρόσωπο από τους κατοίκους.


Δεν είμαι ο Νέγρος σου
Ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ που ανατρέχει στην ιστορία των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ. Η υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ περιστρέφεται γύρω από το φιλοσοφικό και πολιτικό έργο του διανοητή Τζέιμς Μπόλντουιν, ο οποίος έζησε εκ των έσω το κίνημα ενάντια στις διακρίσεις, μιλά για τα όσα αντιμετώπισε μέσα από τις προσωπικές του συναναστροφές με εμβλγματικά πρόσωπα όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Μάλκολμ Χ.


Αρδέννες
Ιστορία εκδίκησης με τους Κέβιν Γιάνσενς και Χερόεν Πέρσεβαλ. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρόμπιν Προντ αφηγείται την εκρηκτική σχέση ανάμεσα σε δύο αδέλφια με παράνομο παρελθόν και παρόν, που περιπλέκουν τις ζωές τους και πληγώνουν ανεπανόρθωτα ο ένας τον άλλο.


Lines
Δράμα με γνώμονα την οικονομική κρίση, με την Άννα Καλαϊτζίδου και τον Θέμη Πάνου. Επτά διαφορετικές ιστορίες συνθέτουν το ψηφιδωτό της ελληνικής κρίσης, που οδηγεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο και ηθική δυσπραγία ανθρώπους όλων των ειδών και των τάξεων.
"LINES" TRAILER from Horme Pictures on Vimeo.

Ανεμιστήρας
Οικογενειακό δράμα με τη Δανάη Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Βαλάη. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπίτου, ένα μικρό κορίτσι χρησιμοποιεί μια χειροβομβίδα για να θέσει τους γονείς της προ των ευθυνών τους και να αλλάξουν τις σχέσεις τους.
Anemistiras Trailer (Subtitled) from Highway Productions on Vimeo.

Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές
Animation για τις θαλασσινές περιπέτειες του μικρού καρχαρία Παπ. Το καρχαριάκι ανακαλύπτει μία σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά τα οποία όμως λαθροκυνηγοί έχουν ήδη βρει και κλέβουν, και ο Παπ αποφασίζει να τους σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.