Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Το black humor των αδελφών Κοέν και η διαπεραστική σκηνοθετική ματιά του Τζορτζ Κλούνεϊ δίνουν ραντεβού με τον Ματ Ντέιμον στο βγαλμένο από τα ΄50s αμερικανικό προάστιο «Suburbicon».

Το Τελευταίο Σημείωμα
Ο Παντελής Βούλγαρης αφηγείται τα γεγονότα της «εκτέλεσης των 200» στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η ιστορία του κεντρικού ήρωα και αγωνιστή του λαϊκού κινήματος Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελεί χρέη διερμηνέα του στρατοπέδου συγκέντρωσης όπου κρατείται, και το ηθικό δίλημμα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος όταν του δίνεται η ευκαιρία να αφαιρεθεί από τη λίστα με τους 200 Έλληνες που θα εκτελεστούν από τους ναζί ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού.


Suburbicon
Θρίλερ ή μαύρη κωμωδία; Οι Κοέν γράφουν, ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί και ο Ματ Ντέιμον πρωταγωνιστεί. Όταν η μητέρα του δολοφονείται από άγνωστους μέσα στο σπίτι τους, ο μικρός Νίκι βλέπει τον πατέρα του να φτάνει στα άκρα ώστε να τον προστατέψει και να καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δεν θυμίζουν σε τίποτα την άλλοτε ανέμελη ζωή τους στο φιλήσυχο προάστιο της Κεντρικής Αμερικής των ‘50s.


Καυγάς στο Μπλοκ 99
Περιπέτεια φυλακής με έναν αγνώριστο Βινς Βον. Η απόλυσή του αλλά και η κρίση στον γάμο του οδηγούν τον Μπράντλεϊ, έναν πρώην μποξέρ, να εργαστεί ως βαποράκι για έναν παλιό του φίλο. Όταν μία παράδοση πάει στραβά, θα βρεθεί στη φυλακή και θα γίνει το υποχείριο μιας βίαιης συμμορίας που εκβιάζει τον ίδιο και απειλεί την οικογένειά του. 


Η Ταινία Lego Ninjago
Ο κινηματογραφικός κόσμος των LEGO τα βάζει με νίντζα. Την ώρα που όλοι αποφεύγουν τον νεαρό Λόιντ όταν μαθεύεται πως είναι γιος του αδίστακτου Άρχοντα Γκάρμαντον, εκείνος αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον μπαμπά του σε μια επική μάχη έχοντας την βοήθεια των επίσης μυστικών νίντζα φίλων του και την καθοδήγηση του σοφού κουνγκ φου μάστερ Γου.


Σπίτι Μου, Σπιτάκι Μας
Κωμωδία με τη Ρις Γουίδερσπουν. Η ζωή της διαζευγμένης και μητέρας δύο κοριτσιών Άλις θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή όταν μετά το πάρτι των τεσσαρακοστών γενεθλίων της θα βρεθεί να φιλοξενεί στο σπίτι της τρεις νεαρούς άντρες.


Απαγωγή
Η Χάλι Μπέρι αναζητά αυτούς που απήγαγαν τον εξάχρονο γιο της. Όταν άγνωστοι αρπάζουν τον γιο της Κάρλα μπροστά στα μάτια της, εκείνη δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταδιώξει μόνη της το αγνώστων στοιχείων αυτοκίνητο, ξεκινώντας έναν αγώνα ταχύτητας κόντρα στους απαγωγείς αλλά και στον χρόνο.


Γενέθλια Θανάτου
Μια φοιτήτρια ζει ξανά και ξανά την ημέρα της… δολοφονίας της. Η νεαρή φοιτήτρια Τρι που δολοφονείται ανήμερα των γενεθλίων της έχει την ευκαιρία να αποτρέψει τον βάναυσο θάνατό της, καθώς η ημέρα αυτή ξημερώνει ξανά και ξανά έως ότου η ίδια να καταφέρει να ανακαλύψει την ταυτότητα του δράστη.


Η Μέρα που Διήρκεσε 21 Χρόνια
Ντοκιμαντέρ για το βραζιλιάνικο πραξικόπημα του 1964. Ένα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος που βύθισε τη Βραζιλία σε μια εικοσαετία στρατιωτικής δικτατορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.