Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι Τζένιφερ Λόρενς και Χαβιέ Μπαρδέμ πρωταγωνιστούν στο «Μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι και μας βάζουν ξανά στο γνώριμο θριλερικό σύμπαν του αμερικανού σκηνοθέτη.

Χωρίς Αγάπη
Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για ένα μπεργκμανικό δράμα του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ. Η Ζένια και ο Μπόρις χωρίζουν και το διαζύγιο χαρακτηρίζεται από απογοήτευση και προσβολές. Έχοντας ήδη βρει νέους συντρόφους, είναι ανυπόμονοι να γυρίσουν τη σελίδα – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την εγκατάλειψη του 12χρονου γιου τους.


Μητέρα!
Θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι με τους Τζένιφερ Λόρενς και Χαβιέ Μπαρδέμ. Σε ένα τεράστιο και απομονωμένο σπίτι, ένα νεαρό ζευγάρι, ζει μια ειδυλλιακή και ευτυχισμένη ζωή. Όλα αλλάζουν όταν ένας άντρας και μία γυναίκα εμφανίζονται απρόσκλητοι στο σπίτι τους και ο εφιάλτης ξεκινά…


Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm
Περιπέτεια καταστροφής με τον Τζέραρντ Μπάτλερ. Όταν μια άνευ προηγουμένου σειρά φυσικών καταστροφών απειλεί τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες δημιουργούν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές. Το σύστημα όμως δεν αποδίδει και οι επιστήμονες καλούνται να εντοπίσουν την αιτία πριν η γεωλογική καταιγίδα που πλησιάζει καταστρέψει τα πάντα.


Η Τελευταία Πινελιά
Ο Τζέφρι Ρας είναι ο διάσημος εικαστικός Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Στη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού του στο Παρίσι το 1964, ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Λορντ δέχεται να ποζάρει για ένα πορτρέτο από τον διάσημο ζωγράφο Τζιακομέτι. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο πίνακας, ο Λορντ ανακαλύπτει όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από την πλήρη αφοσίωση του Ελβετού καλλιτέχνη στο έργο του.


Ριψοκίνδυνοι Άντρες
Περιπετειώδες δράμα με τους Τζος Μπρόλιν, Τζέιμς Μπρίτζες και Τζένιφερ Κόνελι. Η πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών που ρίσκαρε τα πάντα προκειμένου να προστατέψει την πόλη από μια τεράστια δασική πυρκαγιά και κατάφερε να μετατραπεί στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Χειρότερα δεν Γίνεται
Δραματική κομεντί με τον Μπεν Στίλερ. Ένα ταξίδι στην Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, κάνει τον Μπραντ να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές και την ζωή του γενικότερα, που πια δεν θυμίζει σε τίποτα όλα όσα ονειρευόταν ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής.


Όντως Φιλιούνται;
Ο Γιάννης Κορρές ρίχνει μια διασκεδαστικά αντισυμβατική ματιά στον έρωτα των τριαντάρηδων. Το χρονικό της σχέσης του Ντάνι και της Στέλλας οι οποίοι προσπαθώντας να βρουν τη θέση τους στην σύγχρονη πραγματικότητα της Αθήνας του σήμερα μοιράζονται τις πιο μύχιες σκέψεις τους με αφοπλιστική ειλικρίνεια και σαρκαστικό χιούμορ.


Μνήμες
Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη. Δικτατορία Μεταξά, Αλβανικό έπος, Γερμανική κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση, βρετανική απόβαση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, έκτακτα στρατοδικεία, Μακρόνησος: γεγονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους μέσα από ανέκδοτα πλάνα κινηματογραφιστών της εποχής.


Γοριλομπελάδες
Συνδυασμός animation και live action από την Ισπανία. Ο Νιφάδας, ένας αξιαγάπητος μικρός γορίλας, αποτελεί το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου της Βαρκελώνης εξαιτίας του μοναδικού λευκού τριχώματός του. Οι υπόλοιποι γορίλες όμως τον περιθωριοποιούν λόγω της διαφορετικότητάς του κι έτσι ο Νιφάδας αποφασίζει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι έξω από τα τείχη του κήπου…


Onirica - Field of Dogs
Μια μοντέρνα προσέγγιση της «Θείας κωμωδίας» από τον Λεχ Ματζέφσκι («Ο Μύλος και ο Σταυρός»). Ο Αδάμ, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκοτώνει την αγαπημένη του και του προκαλεί τραύμα στον εγκέφαλο, βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη.
Πηγή: Αθηνόραμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.