Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Συναυλία – αφιέρωμα «Το Μινόρε της Αυγής» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου

Συναυλία - αφιέρωμα στη  μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του ΄80 «Το Μινόρε της αυγής» θα γίνει την Τετάρτη  13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. 

Ο σπουδαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, η αγαπημένη όλων Κωνσταντίνα, η μεγάλη λαϊκή φωνή Λιζέτα Νικολάου, η «Αθηναϊκή Κομπανία», που απαρτίζεται από τους Δημήτρη Χατζηδιάκο, Ελένη Φειδάκη, Γιώργο Νικολέρη, Νίκο Δούκα και ερμήνευσαν τα τραγούδια της σειράς,  η νέα γνήσια λαϊκή φωνή Δήμητρα Σταθοπούλου καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κωνσταντίνος Καλογράνας  θα μας θυμίσουν τις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες της θρυλικής σειράς και όχι μόνο. Τραγουδούν επίσης οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ελένη Καρακάση και Τζένη Διαγούπη.

Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης– ηθοποιός Μάνος Πετούσης ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Παγιάτης.  

Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας,  Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώτα Φέστα  και  Μαίρη Σταυρακέλη ενώ θα προβληθεί και αρχειακό υλικό με σκηνές από τη σειρά.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα και Δημήτρης Μακαλιάς.

Καλεσμένες στην εκδήλωση είναι οι σύζυγοι των σεναριογράφων του «Μινόρε της αυγής» κυρίες Γκούφα και Μεσθεναίου, ο συνθέτης Μίνως Μάτσας καθώς και οι ηθοποιοί της σειράς Δημήτρης Καταλειφός, Χαρά Αγγελούση,Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αθηνά Τσιλύρα …κλπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά αφού η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε κοινωνικό σκοπό.

Η σειρά που έγραψε ιστορία 
«Το μινόρε της αυγής» ήταν δραματική τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 14 Ιανουαρίου 1983 σε σενάριο Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία. Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Αντώνη Ζάγκουρα ενός νεαρού ρεμπέτη, που έρχεται από τη Σύρο στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας κι ακολουθεί συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή του.
Το καστ της σειράς περιελάμβανε σημαντικά ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως οι  Αντώνης Καφετζόπουλος (Αντώνης Ζάγκουρας) , Δημήτρης Καταλειφός, ΤίμοςΠερλέγκας, Γιάννης Ζαβραδινός, Ηλίας Λογοθέτης, Φίλιππος Σοφιανός, Ντίνα Κώνστα, Χαρά Αγγελούση, Χρήστος Δακτυλίδης, Θέμις Μπαζάκα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αθηνά Τσιλύρα κ.ά. 
Στη σειρά ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου και άλλων, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα της περιόδου 1930 - 1960. Το σάουντρακ της σειράς, το οποίο ερμήνευσε η «Αθηναϊκή Κομπανία», έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας τις 100.000 πωλήσεις. 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση του έργου του «Χριστοδούλειου Ιδρύματος» με προαιρετική είσοδο 5 ευρώ.

Το Χριστοδούλειο είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα που, από το 1943,  αναλαμβάνει τη φροντίδα μικρών κοριτσιών τα οποία για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση και έχουν την ανάγκη μας. Η δράση του, η ίδια η ύπαρξη του ιδρύματος, βασίζεται στην εθελοντική εργασία ευαίσθητων ανθρώπων. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και τα χέρια μας ώστε να αποτελέσουμε μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς προς το Χριστοδούλειο και τα παιδιά του.

Για τη διοργάνωση της συναυλίας προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους οι:
Χρύσα Αστρινάκη,  Γωγώ Κανελλοπούλου, Ελένη Καρβέλη ,Αλέξανδρος Μαργαρίτης,  Καλυψώ Μαυρογιάννη,  Γιώργος Μπίσδας,Τζένη Μπέτση, ΣωτήρηςΜπίσδας, Δώρα Παππαγιάννη, Τζένη Παπαδημάτου, Δανάη Πίκουλα, Έλενα Τζαβάρα, Χριστίνα Τζαβάρα,ΣταυροςΧιωτάκης.

iNFO
Δημαρχείο Χαϊδαρίου
Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως
Χαϊδάρι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.